Els problemes d’habitatge són una de les principals demandes que reben els serveis socials

2 de maig de 2017


L’Ajuntament té coneixement de nombroses ocupacions al municipi i vol negociar lloguers socials amb els bancs que tenen pisos buits. Des del govern reconeixen que no tenen les eines suficients per poder allotjar a Cubelles les persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge.

Entrevista a la regidora de Benestar Social, Integració i Cooperació, Noemí Cuadra

 

 

Els problemes d’habitatge són una de les principals demandes que reben els serveis socials. L’Ajuntament té coneixement de nombroses ocupacions al municipi i vol negociar lloguers socials amb els bancs que tenen pisos buits. Des del govern reconeixen que fins ara s’han anat posant pedaços i que no hi ha les eines suficients per poder allotjar a Cubelles les persones que s’han quedat sense casa. La regidora de Benestar Social, cooperació i integració, Noemí Cuadra, és conscient que hi ha nombrosos habitatges ocupats que han aprofitat la situació de moltes promocions buides en mans d'entitats financeres. Tanmateix, la regidora Noemí Cuadra també ha admès que els habitatges que estan buits o ocupats a Cubelles tenen unes característiques amb les quals és difícil que es pugui pactar un lloguer social.

 

Una altra preocupació derivada del problema d’accés a l’habitatge és la pobresa energètica. En aquest sentit, la regidora de benestar social, Noemí Cuadra, explica que ara les empreses es posen en contacte amb l’ajuntament abans de tallar el servei. Els serveis socials comproven la situació de la llar que ha deixat de pagar i informen l'empresa si es tracta d'un cas de necessitat. 

 

Fa pocs dies, una dona i la seva filla menor d’edat van denunciar públicament que van haver de deixar la casa ocupada on vivien a Cubelles després d’haver patit tota mena de desperfectes mentre eren de visita a casa d’un familiar. L’Ajuntament també ha rebut diverses queixes de veïns per l’ocupació de blocs sencers en zones de la Mota. Molt sovint darrera d’aquestes ocupacions també hi ha persones que s’ofereixen per obrir pisos i lliurar les claus a canvi d’una quantitat de diners. Tot plegat una situació que el govern coneix a través de serveis socials.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles