El projecte de l’associació Peluts es manté malgrat haver patit una divisió interna

28 d'abril de 2017


Un grup de voluntaris han estat expulsats perquè demanaven una gestió diferent de la que defensa la junta actual. Tot i aquest embolic intern, tant la gatera municipal com les colònies de gats dels barris continuen funcionant amb normalitat.

Gats Peluts

 

Entrevista a Marta Tapiolas, ex voluntària de l'associació Peluts

 

Entrevista a Rosa Maria Vila, membre de la junta de l'associació Peluts

 

El projecte de l’associació Peluts es manté malgrat haver patit una divisió interna. Un grup de voluntaris han estat expulsats perquè demanaven una gestió diferent de la que defensa la junta actual. Tot i aquest embolic intern, tant la gatera municipal situada a les Estoreres com les colònies de barri continuen funcionant amb normalitat i controlant la població de gats.

 

Per una banda, Marta Tapiolas, ex voluntària de l’associació Pelut, ha explicat a Ràdio Cubelles que un grup d’unes deu persones havien qüestionat algunes de les decisions de la junta de l’entitat. Després de dies de desavinences, aquest grup de gent van rebre un missatge que exposava diversos motius els deia que ja no podien seguir fent de voluntaris ni podien seguir col·laborant amb el nom de Peluts.

 

Una de les membres de la junta de l’associació Peluts és la Maria Rosa Vila, que ha admès que hi havia tensions i que la decisió de prescindir d'aquest grup de voluntaris va ser per no posar en perill el projecte conjunt entre l'Ajuntament i l'entitat.

 

La portaveu de la junta de Peluts, Maria Rosa Vila, també ha explicat que s’han fet millores a l’espai de la gatera municipals de la zona de les Estoreres. Ara disposen d'aigua corrent i de noves eines.

 

La gatera municipal es va crear la legislatura passada i uns mesos després l’Ajuntament va reunir tots els voluntaris interessats en formar una associació que vetllés pel manteniment i la cura dels gats. Aleshores es va crear l’associació Peluts que és la que s’ha encarregat tant de la gatera com del control de diverses colònies de gats que hi ha al municipi. Paral·lelament també hi ha d’altres entitats i particulars que s’encarreguen d’altres colònies i tasques relacionades amb la cura dels gats del municipi.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles