Guanyem Cubelles proposa un sistema participatiu per escollir el titular del Jutjat de Pau

28 d'abril de 2017


Aquest dilluns s’ha tancat el termini per presentar sol·licituds i en principi està establert que sigui el ple qui acordi la persona escollida per aquest càrrec amb un mandat de quatre anys.

 

Foto: Montse Antó i Ramon Gòmez en l'últim canvi al capdavant del Jutjat de Pau (2013)

 

 

Entrevista a Dani Pèrez de Guanyem Cubelles al programa El Punt de Vista (enllaç a la ràdio a la carta)

 

El grup municipal de Guanyem Cubelles creu que els criteris per escollir qui acaba assumint el jutjat de Pau no són objectius i per això volen obrir l’elecció a tota la població. Així ho ha explicat Dani Pèrez de Guanyem Cubelles al programa El Punt de Vista de Ràdio Cubelles. La manera en què es podria participar, segons Dani Pèrez, podria ser la d’una consulta ciutadana.

 

L’actual jutgessa de pau és Montse Antó, la primera dona que ha ocupat aquest càrrec a Cubelles. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, ha tornat a presentar candidatura. El nomenament de Montse Antó es va fer l’abril de l’any 2013 i va rellevar aleshores a Ramon Gòmez, qui al seu dia va substituir l’any 2009 a Antoni Pineda.

 

El jutge o jutgessa de pau és un càrrec retribuït que es pot compaginar amb la feina habitual. Per ser jutge de pau no fa falta ser llicenciat en dret. Principalment tenen competències en temes de registre civil, com els casaments, els naixements i les defuncions. Tots ells van ser escollits per un pacte entre els partits del consistori. En l’última ocasió, l’any 2013, es van recollir fins a 13 sol·licituds diferents. Ara Guanyem proposa que el procés d’elecció també sigui obert a tota la ciutadania.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles