Alumnes de l’Institut Cubelles participen en la V Trobada de joves antifeixistes de la Xarxa Mai Més

25 d'abril de 2017


Més de 150 nois i noies d’una vintena de centres de secundària del país, es trobaran a Gavà aquest dijous per a compartir experiències i manifestar el seu compromís en la lluita per la memòria i contra el feixisme.

Alumnes de l’Institut Cubelles participen en la V Trobada de joves antifeixistes de la Xarxa Mai Més. Més de 150 nois i noies d’una vintena de centres de secundària del país, es trobaran a Gavà aquest dijous per a compartir experiències i manifestar el seu compromís en la lluita per la memòria i contra el feixisme. Es tracta d'un projecte més promogut des de l'Amical Mauthausen i altres camps amb la col·laboració dels ajuntaments i els instituts.

 

En el cas dels alumnes de l’Institut Cubelles, explicaran l’experiència als camps de refugiats francesos que van visitar en el seu viatge a Arles de Tec. En la mateixa jornada també hi haurà presentacions d’instituts de Gavà, de Vilanova i la Geltrú, de Peguera, de Gurb, de Pego, de Xàtiva i d’alumnes alemanys d’un institut de Weimar.

 

La trobada tindrà una primera part a la Rambla Salvador Lluch, amb la visita  al Refugi Antiaeri de la Rambla de Gavà, i una acció simbòlica dels grups de joves al voltant de la instal·lació sobre els Drets Humans a la mateixa Rambla. A la rambla està prevista la benvinguda a la Trobada a càrrec d’Enric Garriga, President de l’Amical de Mauthausen i la interpretació col·lectiva del Cant dels Deportats. La segona part es desenvoluparà a l’Espai Maragall de Gavà, on inicialment es podran visitar els treballs, fotografies i instal·lacions d’alguns centres participants, i on desprès de la intervenció de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, representants dels centres participants  presentaran les seves experiències.

 

En el transcurs de la trobada es farà lliurament del II Premi Montserrat Roig de creació històrica literària que l’Amical ja va instaurar l’any passat; i també  es farà una nova presentació de l’espai “Joves per la preservació de la Memòria” a les xarxes socials.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles