Continuen els actes de la Setmana Cultural

25 d'abril de 2017


Avui la protagonista serà la poesia ja que el Violeta acollirà una xerrada sobre quatre poetesses catalanes

 

Continuen els actes de la Setmana Cultural. Avui la protagonista serà la poesia ja que el Violeta acollirà una xerrada sobre quatre poetesses catalanes. Concretament es repassaran les trajectòries de Maria Àngels Anglada, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló i Marta Pessarrodona. La jornada es farà a les cinc de la tarda al Violeta i estarà centrada en l’obra poètica pròpia i també en el seu paper, molt ignorat, de la traducció de grans poetes universals. A banda de la xerrada també es farà un recital amb els seus poemes traduïts i un temps de participació amb la presència del traductor Joan-Francesc Silvente, sobre la literatura universal escrita en català.

 

Demà la Setmana Cultural inclou una altra xerrada. En aquest cas s’abordarà un tema local, les biblioteques de Can Travé. La xerrada està prevista a les set de la tarda al Centre Social i donarà detalls sobre les biblioteques de Can Travé i els llibres catalogats a la biblioteca petita, un estudi a càrrec de Pilar González Rufián.

 

I dijous, el focus cultural es traslladarà cap al Castell, a les set de la tarda Al pati de ponent del Castell es farà la presentació de la novel·la de Joan Montes El dia que murió Fidel Castro publicada per Editorial Caligrama. També dijous a la tarda es podran fer visites a la planta noble del Castell. Per tal d’anar-hi cal demanar reserva prèvia a l’oficina de turisme.

 

Divendres, també dins de la Setmana Cultural, els Amics del Castell han organitzat una conferència sobre la Vegueria del Penedès i l’organització territorial de Catalunya”, a càrrec de Ramon Arnabat. El passat 8 de febrer el ple del Parlament de Catalunya va aprovar la creació de la vegueria del Penedès, integrada pels 72 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, excepte vuit municipis de l’Alta Anoia. Per parlar dels aspectes històrics i del present i futur de la vegueria del Penedès intervindrà Ramon Arnabat Mata, professor d'Història de la Universitat Rovira i Virgili i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs. El 10 d’octubre passat, Arnabat va ser un dels ponents que van intervenir, com a expert en història, en les compareixences al Parlament de Catalunya defensant la creació de la vegueria del Penedès. La conferència es farà a la sala d’actes de la parròquia a les set de la tarda.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles