Comunicat conjunt del PSC, PP i Cubellencs

12 d'abril de 2017


Els tres grups demanen que l'Ajuntament traslladi el cas a la justícia ordinària.

Comunicat íntegre del PSC, el PP i Cubellencs FIC:

 

ELS PARTITS PSC, PPC, CUBELLENCS, DEMANEN AL GOVERN QUE ES PERSONIN EN LA CAUSA AL JUTJAT PER TAL DE DEMANAR RESPONSABILITATS A QUI PERTOQUI.

Els representants dels diferents grups de l'oposició municipal de Cubelles es pronuncien en els següents termes, respecte a les informacions aparegudes per una denúncia sobre assetjament sexual en l'àmbit laboral.

Els grups sotasignats comuniquen :

1.- Rebutgem i condemnen fermament qualsevol tipus d'assetjament en les seves diferents modalitats, sigui quin sigui l'assetjador. I animem a no callar davant d'aquests i a perdre la por a denunciar. Davant l'assetjament TOLERÀNCIA 0. Els grups sotasignats sempre defensarem i farem costat a les víctimes.

2.- Vam estar informats ahir mateix a les 13 h dels fets, en una reunió extraordinària i urgent perquè havia estat publicat per la premsa. Desconeixíem fins aquest moment, totalment aquesta situació, que han comportat una denúncia formal davant el departament de RRHH per part d'una treballadora municipal del nostre Ajuntament del qual en som també representants,

3.- Preservant la necessitat de mantenir la presumpció d'innocència, no ens correspon emetre cap judici, però si tenim una obligació a complir, ara un cop reconeguts i manifestats públicament els fets per part del nostre Govern local, i transcrits en el seu comunicat. Exigim a l'Ajuntament que es personi en la causa al jutjat, per disposar d'aquest judici, i reclamar les responsabilitats civils i/o jurídiques a qui pertoqui.

Govern ja no pot fer ulls clucs, i permetre que el temps oblidi el que és denunciable, perquè això els converteix en encobridors de la veritat.

4.- Els grups municipals lamenten que els grups polítics del Govern, UCR/PEDECAT, CiU, ERC i ICV, s'hagin desentès en la seva responsabilitat d'aclarir els fets, i hagin donat per bona la versió escollida per al mateix Regidor de la seva dimissió, i de la qual ara en reneguen, i d'encobrir la informació en un intent d'amagar uns fets que finalment han saltat a la premsa de la manera més sobtada i imprevista

5.- Els grups municipals sotasignats demanen l'apertura immediata d'un expedient informatiu oficial per esbrinar l'origen de la filtració, i que es revisin els protocols d'assetjament.

6.- Finalment, els grups municipals sotasignats lamenten que l'Alcaldessa Rosa Fonoll hagi enganyat els membres del Consistori i a la població de Cubelles, durant la Roda de premsa que va informar de la renúncia del regidor d'ERC, i durant el Ple del mes de març on es va donar compte d'aquesta renúncia "per motius personals", defugint de la seva responsabilitat com Alcaldessa en cessar immediatament al Regidor afectat, davant de la constància de la denúncia.

Oferint-li la possibilitat, d'encobrir públicament els motius que el portaven a la seva dimissió, segons ens ha indicat la pròpia Alcaldia en la junta de portaveus celebrada a tal efecte. Amb la conseqüent indignació dels grups polítics assistents de tota l'oposició.

Cubelles, 11 d'abril de 2017


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles