La processó del Via Crucis i la Pasqua, principals actes d’exaltació catòlica a Cubelles

12 d'abril de 2017


La processó del Via Crucis serà divendres a partir de les 10 de la nit. Una de les novetats serà la sortida de diversos romans que acompanyaran els passos i altres elements de l'església de Santa Maria.

Imatge d'arxiu del Via Crucis de Cubelles

Entrevista al mossèn Joaquim Lluís i Coromines (enllaç a la ràdio a la carta)

 

La processó del Via Crucis divendres sant i la pasqua seran els principals actes d’exaltació catòlica a Cubelles aquesta Setmana Santa. La parròquia i la confraria es preparen per unes dates especialment rellevants pels creients en la mort i la resurrecció de Crist. Una fe que es manifestarà pels carrers del nucli antic de la vila amb la processó del Via Crucis, aquest divendres a la nit (22 h.).

 

El Mossèn Joaquim Lluís i Coromines ha explicat que la Confraria del Via Crucis serà l’encarregada de portar els passos i que, com a novetat, aquest any s’han sumat a la processó un grup jove que sortiran de romans. Mossèn Joaquim Lluís ha explicat que està previst que surtin els tres que són propietat de l’esglèsia i representen diversos moments del calvari així com la Dolorosa. En algunes ocasions a Cubelles hi ha persones que han demanat de participar a la processó d’altres maneres, amb penediments o cants. El mossèn Joaquim Lluís no descarta que l’any que ve per exemple hi hagi natzarens. La processó de divendres sant arrencarà divendres a les deu de la nit a l’església de Santa Maria i recorrerà diversos carrers del nucli antic.

 

D’altra banda, una de les processons de la vila que es podria perdre és la de Sant Antoni de Pàdua. Els membres que organitzaven aquesta celebració cada 13 de juny han explicat que per motius d’edat i de salut renuncien a la seva implicació directa. Per això demanen que qualsevol persona interessada en mantenir viva la processó de Sant Antoni de Pàdua.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles