Joaquim Macià va plegar forçat per una acusació d'assetjament sexual

11 d'abril de 2017


Aquest seria ara segons l’Ajuntament el motiu principal de la renúncia de l’ex primer tinent d’alcalde i ex-regidor d’ERC ara fa quasi un mes enrere.

 

Roda de premsa Joaquim Macià

 

 

Un presumpte cas d'assetjament sexual a l'Ajuntament s'ha confirmat ara com el motiu principal de la renúncia de Joaquim Macià de la política municipal.

 

El govern local ha publicat un comunicat on confirma que una treballadora de l'Ajuntament va acusar l’aleshores primer tinent d’alcalde Joaquim Macià d’haver-la assetjat amb insinuacions i comentaris de caràcter sexual tant en persona com a través del telèfon mòbil. Aquest fet va provocar que l’alcaldessa Rosa Fonoll demanés el dia 8 de març (dia de la dona) la dimissió i l’acta de regidor a Joaquim Macià. El govern local també lamenta que no s'hagi mantingut la confidencialitat que ha de protegir tant a la víctima com a l'acusat en aquest tipus de situacions.

 

Amb tot, el mateix executiu d'Unitat Cubellenca-RCat, ERC, CiU i ICV ha canviat ara la seva pròpia versió oficial inicial. En un primer moment el govern local va mantenir les explicacions de l’ex-regidor Macià i de la secció local d’ERC que deien que la renúncia sobtada anunciada el 14 de març es devia a "motius de salut". I en el comunicat d'avui, l'executiu municipal admet que va ser l'alcaldessa Rosa Fonoll qui va exigir la dimissió de l'aleshores primer tinent d'alcalde, que va presentar la renúncia uns dies més tard d'aquesta petició.

 

Des d’ERC, el responsable de premsa de temes municipals ha confirmat a Ràdio Cubelles que s’ha obert un expedient intern a la Comissió de Garanties i que el partit ha suspès de militància a Joaquim Macià fins que no es resolgui la investigació. El president de la secció local d’ERC, David Agüera, ha dit a Ràdio Cubelles que per motius personals de moment no faran cap comunicat ni valoració pública.

 

La notícia publicada per La Vanguardia dóna molts detalls del tipus d’assetjament que va denunciar la treballadora de l’Ajuntament. Concretament, segons publica la Vanguardia, la diligència de la denúncia explica que el divendres 17 de febrer el regidor, després d’una reunió a Barcelona, la va portar a un hotel i va insinuar tenir relacions sexuals amb ella. Segons La Vanguardia, la treballadora també va denunciar que ja hauria rebut en altres ocasions insinuacions de to sexual en un despatx amb ella sola i que fins i tot també l’hauria assetjada a través del telèfon mòbil. El mateix diari també afegeix que d’altres treballadores del consistori haurien explicat casos similars pel que fa a comentaris i insinuacions.

 

Per la seva banda, l’ex-primer tinent d'alcalde i ex-regidor d’ERC, Joaquim Macià, no ha volgut fer declaracions a Ràdio Cubelles però sí que ha respost per missatge que "és tot fals", que té proves per demostrar que és mentida i que ja se sent "trinxat públicament".


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles