Joaquim Macià hauria assetjat sexualment una treballadora municipal segons La Vanguardia

10 d'abril de 2017


Ràdio Cubelles encara no ha pogut confirmar ni desmentir aquesta notícia que desmunta la versió oficial de la dimissió del primer tinent d’alcalde i regidor d’ERC, Joaquim Macià.

Roda de premsa Joaquim Macià

 

La notícia publicada per La Vanguardia aquesta nit passada dóna molts detalls dels que, segons assegura aquest mitjà, serien els motius reals de la renúncia de Macià a la seva activitat política. I és que La Vanguardia explica que una treballadora municipal va denunciar als recursos humans de l’Ajuntament el dijous 2 de març que hauria estat víctima d’un assetjament sexual per part de l'exregidor. Concretament, segons publica la Vanguardia, la diligència de la denúncia explica que el divendres 17 de febrer el regidor, després d’una reunió a Barcelona, la va portar a un hotel i va insinuar tenir relacions sexuals amb ella. Segons La Vanguardia, aquesta diligència també recull que la treballadora ja hauria rebut en altres ocasions insinuacions de to sexual en un despatx amb ella sola i que fins i tot també l’hauria assetjat a través del telèfon mòbil.

 

Per tot plegat, segons diu La Vanguardia, la treballadora el 2 de març va denunciar la seva situació als recursos humans, que haurien activat el protocol d’assetjament sexual. El dia 3 de març, l’Ajuntament hauria contactat amb la Diputació de Barcelona per demanar assessorament. La resposta de la Diputació va ser que calia activar el protocol i comunicar el cas a l’Alcaldessa, qui després d’assabentar-se del cas, segons la Vanguardia, hauria demanat la dimissió i l’acta de regidor a Joaquim Macià. Ara per ara, l’alcaldessa Rosa Fonoll no ha volgut confirmar ni desmentir aquest paper que li atribueix La Vanguardia.

 

El diari del Grup Godó també afegeix que a nivell intern ERC hauria obert un expedient a l’ex-regidor i el cas estaria en mans del responsable del codi de conducta.

 

De moment no hem rebut cap resposta ni del mateix exregidor Macià ni d’ERC de Cubelles sobre la informació publicada avui pel diari i la ràdio del Grup Godó. Tampoc ha donat cap explicació el govern municipal d’UC, ERC, CIU i ICV, que segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, estaria valorant la situació per tal de publicar un comunicat aquest mateix matí. Fins ara, la versió oficial havia estat que Macià deixava la política per motius de salut, tal com ell mateix i la secció local d'ERC van afirmar a Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles