Absolt el mosso d'esquadra acusat de rebentar un ull al cubellenc Òscar Alpuente

6 d'abril de 2017


Òscar Alpuente lamenta la sentència i sobretot no haver rebut cap disculpa ni dels Mossos d'Esquadra ni dels polítics d'Interior del moment, membres d'ICV.

Aquest dimarts s’ha publicat la sentència que absol l’agent que, segons l’acusació particular, va ser qui va disparar el tret que va deixar borni l’Òscar en una celebració del Barça de l’any 2009. Segons el tribunal, el tret del mosso no va ser directe ni va ser antireglamentari i l’impacte que va ferir a l’Òscar va ser després d’un rebot. Malgrat els intents del cubellenc Òscar Alpuente de demostrar que el mosso no va disparar mantenint la distància que marcava el reglament, la sentència no considera provat ni que l'agent acusat fós l’autor del tret. Així i tot, el tribunal obre la porta a que el cubellenc pugui reclamar a la Generalitat una indemnització perquè sí que confirma que la ferida va ser provocada per una bala de goma dels Mossos d’Esquadra.

 

En aquest sentit, el cubellenc Òscar Alpuente en declaracions a Ràdio Cubelles també ha explicat que una part del judici va estar enfocada en carregar-li part de la culpa per rebaixar aquesta indemnització cosa que podria tenir conseqüències ara en la via administrativa.

 

TALL DE VEU ÒSCAR ALPUENTE (ENLLAÇ)

 

El cubellenc Òscar Alpuente també admet que va rebre ofertes d'indemnització abans del judici de l’asseguradora Zurich, que té com a clients a la conselleria d’interior, i que no les va acceptar per diversos motius.

 

TALL DE VEU (ENLLAÇ)

 

Pel que fa a les responsabilitats polítiques dels antidisturbis l’any 2009, en ple tripartit, la conselleria d'Interior estava en mans d'ICV. Òscar Alpuente recorda que mai ha rebut cap disculpa ni ningú ha admès la desproporció de l’actuació que el va deixar borni.

 

TALL DE VEU (ENLLAÇ)

 

L’Òscar Alpuente va explicar abans del judici que confiava que en aquesta ocasió podrien aconseguir que hi hagués un agent sentenciat per haver ferit greument una persona. Així i tot, tan bon punt va començar el judici, la fiscalia es va alinear amb la defensa dels Mossos d’Esquadra i només la part d’Òscar Alpuente va mantenir l’acusació contra l’agent que consideraven com autor del tret que li va rebentar un ull. Finalment l’agent ha estat absolt i ara comença la via administrativa per, almenys, accedir a una indemnització.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles