Els treballadors de l’Ajuntament han lliurat la catalogació de llocs de treball al govern

4 d'abril de 2017


Una comissió tècnica ha estat elaborant aquest document des del novembre del 2014 fins ara. Es tracta d’una valoració de les tasques, els horaris i les responsabilitats de cadascuna de les places laborals que hi ha a l’Ajuntament.

Banderes ajuntament

Ajuntament de Cubelles. Foto d'arxiu

 

Declaracions de l'alcaldessa Rosa Fonoll (enllaç a la ràdio a la carta)

 

Declaracions de José Luís Díaz, membre del comité unificat de treballadors (enllaç a la ràdio a la carta)

 

Els treballadors de l’Ajuntament han lliurat la catalogació de llocs de treball al govern. Una comissió tècnica ha estat elaborant aquest document des del novembre del 2014 fins ara. Es tracta d’una valoració de les tasques, els horaris i les responsabilitats de cadascuna de les places laborals que hi ha a l’Ajuntament. Per tal de tenir aquesta catalogació, els treballadors de l’Ajuntament han fet servir una guia de la Diputació de Barcelona per traduir les tasques laborals en punts. Un cop sumats tots els punts, se sap el valor de cada lloc de treball municipal.

 

Ara, un cop feta aquesta feina de més de dos anys, serà el govern municipal qui podrà aplicar la fórmula que transforma els punts de cada lloc de treball en euros i, per tant, que converteix la valoració del lloc de treball en el sou corresponent. És ara, doncs, quan el govern municipal estudiarà el resultat d’aquesta catalogació i començarà a negociar amb els representants sindicals dels treballadors com s’aplicarà a la realitat.

 

L’alcaldessa i regidora de recursos humans, Rosa Fonoll, considera que la catalogació de llocs de treball servirà per començar a posar fi a llargues reivindicacions laborals a l’Ajuntament.

 

Per la seva banda, José Luís Díaz, membre del Comitè Unificat de Treballadors, diu que la pilota està a la teulada dels polítics, amb qui tocarà negociar com s’aplica la catalogació a partir d’ara.

 

La catalogació de llocs de treball ha estat elaborada per un equip de tècnics representants de les àrees de l’Ajuntament amb la supervisió dels representants dels sindicats. Ara entra en joc la visió política del govern i de l’oposició per posar al dia unes tasques dels treballadors que amb els anys han anat evolucionant i feia més de quinze anys que no es revisaven.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles