L’OMIC convoca una xerrada informativa sobre les clàusules terra

3 d'abril de 2017


Serà dijous al Centre Social i es fa una crida a anar-hi amb la documentació de la hipoteca per poder revisar-la

 

 

 

 

 

Crònica Xerrada Clàusules Terra

 

El Centre Social acollirà aquest dijous, a partir de les 18h una xerrada informativa sobre les clàusules terra.  Serà una mena de taller pràctic on els participants podran veure si hi ha o no clàusules terra al seu préstec hipotecari i quines són les formes de reclamar-les. És per això que és recomanable portar l’escriptura del préstec.

 

 

Amb l’entrada en vigor del Reial Decret-llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra, s’ha establert un sistema extrajudicial per recuperar els diners de les clàusules sòl indegudament cobrades per les entitats financeres a les persones consumidores. 

 

Una tècnica assessora de la Diputació de Barcelona, serà l'encarregada de conduir aquesta xerrada de dijous. Donarà resposta a diverses preguntes com ara:

Què és la clàusula sòl?

Reclamació prèvia o com reclamar?

Gratuïtat del procés de reclamació.

Com recuperar els diners? En efectiu o amb mesures compensatòries?

Què passa si hi ha una reclamació prèvia o un procés de reclamació judicial obert?

 

Les clàusules terra són unes clàusules establertes en els contractes de préstec hipotecari a interès variable que preveuen que, encara que el tipus d'interès baixi per sota d'un determinat llindar establert per l’entitat bancària, la persona consumidora seguirà abonant el corresponent a aquest límit sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència, habitualment l'euríbor.

 

Des de la pàgina web de la Diputació de Barcelona s’informa sobre com reclamar aquestes clàusules terra. 

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles