L’Agrupació Sardanista l’Anella Oberta participa amb tota la comarca en el disc “El Garraf dansa en cercle”

3 d'abril de 2017


Entre d’altres, el disc recollirà la cançó “Dansa Viva” en reconeixement al programa de Ràdio Cubelles.

 

Entrevista a Paquita Sol i Josep Pérez

 

Les entitats sardanistes del Garraf han unit esforços per enregistrar un CD amb sardanes dedicades a la comarca. Hi col·laboren totes les poblacions del Garraf, fins i tot les que no tenen agrupació sardanista, com Olivella i Canyelles, que també s’hi han adherit a través de les regidories de cultura. La iniciativa compta amb el suport dels ajuntaments i de la Confederació Sardanista de Catalunya.

 

Les entitats que participen al projecte “El Garraf dansa en cercle” són:

 

— Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles, entitat creada l’any 2003.

— Grup Sardanista Tamborí de Sant Pere de Ribes, entitat constituïda l’any 1993.

— Amics de la Sardana de Sitges, entitat fundada l’any 1985.

— Amics de la Sardana de l'A.E.Talaia de Vilanova i la Getrú, secció sardanística del Grup Excursionista Talaia, fundada l’any 1966.

— Societat Sardanista Dansaires Vilanovins de Vilanova i la Geltrú, entitat fundada l’any 1975.

 

El CD serà enregistrat el mes d’abril per la Cobla Maricel de Sitges, sota la direcció de Jordi Paulí, i inclourà 14 títols, des de sardanes clàssiques d’Eduard Toldrà o Manel Saderra Puigferrer fins a obres d’autors actuals que no s’han enregistrat mai. La gravació es realitzarà a les instal·lacions de Canal Blau que també col·labora en el projecte.

 

El CD es presentarà en un concert a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú el proper mes d’octubre i el finançament del projecte s’està fent a través de la plataforma de micromecenatge Verkami amb aportacions a partir de 10 euros. Per fer aportacions de mecenatge es pot accedir a la pàgina web www.verkami.com i buscar-hi el projecte “El Garraf dansa en cercle”.

 

Les entitats sardanistes destaquen el treball conjunt d’aquesta iniciativa que té com a objectiu difondre i preservar el patrimoni musical del Garraf, a més d’apropar i promoure el teixit associatiu sardanista comarcal. Totes elles vetllen per la difusió de la sardana i el seu ensenyament, i organitzen activitats diverses:  ballades, concursos de colles sardanistes, trobades, aplecs, concerts de música per a cobla, cursets, i participació en espais i/o programes de radiodifusió.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles