Els jardins de Can Travé es rehabilitaran amb fons europeus

3 d'abril de 2017


A través del Consell Comarcal del Garraf, Cubelles rebrà una ajuda del 50% dels 200.000 euros previstos per posar el dia l’espai exterior del palauet.

Els jardins de Can Travé es rehabilitaran amb fons europeus. A través del Consell Comarcal del Garraf, Cubelles rebrà una ajuda del 50% dels 200.000 euros previstos per posar el dia l’espai exterior del palauet. Per optar a aquesta subvenció, però, l’Ajuntament haurà de fer primer un conveni amb el Consell Comarcal que liderarà el projecte, i aconseguir el finançament de la inversió completa amb recursos propis. Després l’Ajuntament podria aconseguir recuperar fins el 75% d’aquesta actuació gràcies a les subvencions del FEDER i de la Diputació de Barcelona.

 

Els jardins de Can Travé estan protegits pel catàleg del patrimoni municipal de Cubelles. Es tracta d’una unió d’espais enjardinats i diferents elements arquitectònics decoratius que necessiten una actuació per tal de recuperar-los, ja que molts d’ells es troben en un estat de degradació molt avançat, perquè puguin esdevenir un element d’atracció de visitants. Les actuacions a realitzar són la reparació dels elements arquitectònics dels jardins i de les seves instal·lacions per poder obrir aquest espai a l’accés públic, junt a l’adequació de la il·luminació dels propis jardins. El calendari d’execució és de 4 mesos i de les obres se’n responsabilitzarà el Consell Comarcal del Garraf, que preveu licitar-les dins d’aquest exercici.

 

Durant l’estiu i els caps de setmana de tardor es va establir un horari de visites als jardins de Can Travé. Des del mes de novembre que no s’han reobert al públic a l’espera de poder fer-hi les feines definitives per posar-los a punt. Paral·lelament el Tegar s’ha estat encarregant del condicionament de la jardineria. Entre d’altres, van haver de retirar alguns dels pins que van caure o van quedar molt afectats per les ventades de fa setmanes.


  • Can Travé Jardins
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles