El director de la Tèrmica, Juan Ramon Obón: "esperem que no hi hagi cap afectació ni de soroll ni de pols cap a la població"

30 de març de 2017


Endesa ja ha obert la porta al contractista que s'encarregarà de l'enderroc de la central. Fins d'aquí unes setmanes no començaran les obres. La xemeneia encara podria mantenir-se sencera tot un any.

Entrevista al director de les centrals del Foix i del Besós, Juan Ramon Obón (enllaça a la ràdio a la carta)

 

El director de les centrals del Foix i del Besós, Juan Ramón Obón, ha explicat a Ràdio Cubelles com es farà el desmantellament de la Tèrmica de Cubelles. D'una banda, el responsable d'Endesa ha avançat que les obres més visibles no començaran fins després de la Setmana Santa. De moment, l'empresa contractista s'anirà instal·lant i anirà fent arribar tota la maquinària necessària per poder enderrocar tots els edificis del complex energètic. A partir de mitjan d'abril ja hi haurà més moviment, així i tot, Juan Ramón Obón ha volgut donar un missatge de calma i ha assegurat que les afectacions cap a la població de pols i de soroll seran mínimes. També ha recordat que el sistema de demolició de la xemeneia serà amb mitjans mecànics i que primer s'hi treballarà des de l'interior, per la qual cosa, encara es mantindrà dreta ben bé un any sencer. L'enderroc definitiu que deixaria la zona sense rastre de la central s'espera pel 2019.

 

D'altra banda, Juan Ramón Obón també ha explicat que encara estan negociant amb l'Ajuntament de Cubelles possibles cessions de terrenys i d'enllumenat que són propietat d'Endesa, així com altres aspectes que afecten al municipi.


  • Imatge BOE impacte medi ambiental tèrmica
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles