Celebrat el judici contra els mossos d’esquadra que van deixar borni al cubellenc Òscar Alpuente

16 de març de 2017


La sessió s’ha celebrat a l’Audiència Provincial aquest dimecres i aquest dijous. La fiscalia i la defensa del Mosso acusat d’haver disparat el tret han coincidit en considerar que no està provada l’autoria i proposen una indemnització de poc més de 92.000 euros. La defensa del cubellenc Òscar Alpuente reclama que se sancioni l’agent que va disparar la bala de goma que li va rebentar un ull.

La sessió del judici s’ha celebrat aquest dimecres al matí a l’audiència provincial i hi han declarat el cubellenc Òscar Alpuente, diversos testimonis i els agents dels Mossos d’Esquadra que formaven la cadena jeràrquica d'aquella nit al lloc dels fets. Políticament els Mossos d’Esquadra d’aleshores estaven en mans del conseller Joan Saura d’ICV. Els mossos eren supervisats sobre el terreny per Noemí Ayguasenosa, encarregada de donar informació en temps real al secretari general d'Interior Joan Boada. L'ordre de disparar corresponia jeràrquicament a Boada, prèvia consulta al conseller Saura.

 

Recordem que al cubellenc Òscar Alpuente li van rebentar un ull els Mossos d’Esquadra en una celebració del Barça a Barcelona el 28 de maig del 2009. Aquell dia a l’alçada de la Borsa del passeig de gràcia va rebre l’impacte d’una bala de goma en un ull. Ell sempre ha defensat que en aquell indret no hi havia aldarulls i que els Mossos van disparar indiscriminadament.

 

El mateix Òscar Alpuente va explicar a Ràdio Cubelles abans del judici que tenien esperança amb les proves que havien pogut recollir per identificar l'agent que va disparar la bala de goma. El cas ha quedat vist per sentència.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles