Ha mort l’escultor i pintor cubellenc Anselm Cabús

16 de març de 2017


Va ser col·laborador de Ràdio Cubelles i, entre d’altres, va ser l’autor de “El geni i la força bruta”, el monument on es fan les ofrenes florals de l’11 de setembre. Havia estat vinculat a la vila des dels anys 70.

Resultado de imagen de Anselm Cabús Cubelles

Fotografia Diari de Vilanova

 

Cabús va néixer a Barcelona però a principis dels anys 70 ja visitava regularment Cubelles. Format en Belles Arts a l’Escola Superior Sant Jordi de Barcelona, va iniciar ben aviat la seva trajectòria artística i va ser seleccionat en el concurs de pintura jove de la Sala Parés de Barcelona amb tan sols setze anys.

 

 Al llarg de la seva carrera va presentar exposicions a Barcelona, Sitges, A Coruña... tot i que ell mateix afirmava que la primera mostra “va ser a Cubelles, titulada Noves expressions” en la que va vendre el seu primer quadre, un castell de Cubelles. Cabús va destacar pel domini de la pintura ràpida, guanyant diversos premis d’aquesta modalitat a Osca, Lleida, Girona, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.

 

Vinculat a Cubelles des dels anys 70, va alternar la seva estança amb la localitat de Serradell (Lleida) durant els anys 80. Ja definitivament assentat a Cubelles, va ser impulsor dels Seminaris Internacionals d’Estiu i de SincroArt, un taller-estudi on s’oferien cursos de pintura i escultura, entre més.

 

Com a escultor, Anselm Cabús té obres repartides pel territori català. A Cubelles destaca l’escultura El geni i la força bruta (2001) que presideix la plaça de Santa Maria i als peus de la qual es fa l’ofrena floral cada Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. El 2007 inaugura la seva escultura Raiers a La Pobla de Segur-Claverol (Lleida) i el 2010 Aiguadora a Tavascan (Lleida).

 

 Juntament amb Manolo Millán, Anselm Cabús és coautor del llibre guanyador de la beca d’investigació local 2012 de l’Ajuntament de Cubelles, dedicat a Joan Boscà. També va ser col·laborador de Ràdio Cubelles i autor del disseny de la samarreta de l’emissora municipal de l’any 2013.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles