ICV ha registrat el partit Cubelles En Comú

6 de març de 2017


Assegura que ha estat una decisió preventiva per evitar que se l’apropiïn indegudament d’altres particulars o moviments contraris. Per la seva banda aquesta decisió ha generat rebuig a Cubelles Sí Es Pot i Guanyem Cubelles. El cercle local de Podem ja s’hauria reunit amb ICV per aclarir aquesta maniobra.

Polèmica a Cubelles per l'apriopiació del partit Cubelles En Comú. Els coordinadors locals d'ICV han registrat el nom relacionat amb l'espai polític que estan debatent a nivell de Catalunya entre Podem, Barcelona En Comú, EUiA i ICV. Aquesta acció ha provocat el rebuig públic de Cubelles Sí Es Pot, Guanyem Cubelles i Podem.

 

Segons ha declarat Lídia Pàmies a Ràdio Cubelles, es tracta d'un registre preventiu per evitar un ús il·legítim del nom que molt probablement representarà a nivell local aquest nou espai polític. La coordinadora d'ICV a Cubelles Lídia Pàmies també ha recordat que al municipi no es pot comptar dins d'aquestes confluències ni a Cubelles Sí Es Pot, ni Guanyem Cubelles ni tampoc a EUiA de Cubelles, i que en el cas de Podem, s'han posat en contacte amb el cercle local, amb qui, diu Pàmies, mantenen una bona relació i han acceptat les seves explicacions.

 

Per la seva banda, Albert Tribó, regidor de l'agrupació d'electors Cubelles Sí Es Pot i secretari general de Podem a Cubelles, qualifica de mala fe el registre del partit Cubelles En Comú. Des de l’agrupació d’electors cubellenca hi veuen l'intent d'ICV de sobreviure políticament aprofitant-se de l’espai polític nou que s’està creant amb l'impuls de forces com Podem. Albert Tribó també ha rebutjat les explicacions de Lídia Pàmies, coordinadora local d’ICV, que el registre del nom Cubelles En Comú ha estat per prevenir apropiacions indegudes i es pregunta perquè ICV ha registrat aquest partit a Cubelles i a Vilanova i no ha fet el mateix a tot el país.

 

De fet, a Vilanova i la Geltrú també s'ha produït el mateix conflicte que ha molestat especialment les agrupacions com Som VNG o Fem Poble, a banda d'EUiA i els cercles de Podem.

 

Per la seva banda, Guanyem Cubelles no ha volgut valorar el gest d'ICV i ha assegurat que els ha provocat indiferència. Tanmateix, Guanyem considera que per construir una confluència cal diàleg, generositat i deixar a banda retrets i ressentiments.

 

Amb tot, aquest dissabte s'ha celebrat la primera assemblea comarcal del nou espai polític anomenat Un país en comú. Al Centre Cívic de la Geltrú hi han assistit, entre d'altres, el regidor d'ICV a Cubelles, Narcís Pineda, i els coordinadors locals i exregidors Lídia Pàmies i Pere Lleó.


  • Logo icv
  • Logo Cubelles sí es pot
  • Logo guanyem
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles