El govern vol esbrinar si s’ha fet un ús inadequat del Centre Social en l’assessorament sobre hipoteques

24 de febrer de 2017


El dubte es va fer públic al ple arran d’una moció de Cubelles Sí Es Pot. El govern assegura que no li constava fins ara cap denúncia ni cap avís d'alerta sobre aquesta activitat.

El govern municipal vol esbrinar si s’ha fet un ús inadequat del Centre Social en l’assessorament sobre hipoteques. El dubte es va fer públic a l'últim ple arran d’una moció de Cubelles Sí Es Pot i de les declaracions del regidor socialista José Manuel Écija. Per la seva banda, l'entitat Estafados por la Banca volia respondre les acusacions en el mateix ple, però després de començar la intervenció es va crear un ambient de cripsació que va provocar que l'alcaldessa Rosa Fonoll els retirés la paraula. En tot cas, l'associació volia desmentir que s'estigui cobrant per l'assessorament.

 

L’executiu d'UC , ERC i ICV admet que fins ara ha facilitat espais públics a qualsevol entitat sense ànim de lucre del municipi que ho hagi demanat dins dels canals previstos. Una d’aquestes associacions seria l’anomenada Estafados por la Banca que ofereix assessorament sobre processos hipotecaris al Centre Social. Però el regidor de Cubelles Sí Es Pot, Albert Tribó, va posar en dubte aquests assessoraments en l’últim ple: "hi ha gent que està cobrant indegudament a gent que està hipotecada i que estan executant la seva hipoteca i així i tot els hi cobren". En la mateixa línia es va expressar José Manuel Écija del PSC que en una entrevista a El Punt de Vista de Ràdio Cubelles ha tornat a explicar una experiència que va viure al Centre Social amb una parella d'usuaris d'aquest assessorament.

 

Davant d’aquestes acusacions, el primer tinent d’alcalde Joaquim Macià ha explicat que miraran d’esbrinar què ha passat i demanaran explicacions als responsables de l’associació i d’aquesta activitat d’assessorament. Així i tot també ha insistit que fins ara no havien rebut cap queixa d'aquesta activiat i que no tenen constància de cap denúncia ni a la policia local ni als mossos d’esquadra sobre aquesta activitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles