Cubelles compta amb una delegació de l’associació d’Amics de la Gent Gran

22 de febrer de 2017


Són persones voluntàries que s’ofereixen a acompanyar i donar suport a gent gran, majoritàriament persones que visquin soles

amics de la gent gran

 

 

Entrevista a Antonia Tamayo, responsable de la delegació del Garraf; Victoria Tordera i Pilar Gilboy, voluntaries a Cubelles

 

Impulsar l’acompanyament a persones grans en situació de soledat no volguda és l’objectiu principal de l’entitat Amics de la gent gran. Ara fa un any que es va posar en marxa un equip d’acció a Cubelles. Disposa d’un espai de trobada, els dilluns de les 10 a les 12 del migdia, a la parròquia de Santa Maria.

 

Es tracta d’un espai per donar resposta a les peticions per part de la ciutadania sobre situacions de persones grans que pateixen soledat no desitjada. En aquest projecte, les persones grans reben setmanalment la visita d’una mateixa persona voluntària i estableixen un vincle d’amistat. L'entitat estableix contactes tant amb agents socials com amb les administracions locals. Actualment, 5 persones grans de Cubelles reben el suport d’Amics de la Gent Gran gràcies a la tasca solidària de les persones voluntàries de l’entitat. La Victoria Tordera i la Pilar Gilboy són dues de les voluntàries de l’equip d’acció a Cubelles. En una entrevista a Ràdio Cubelles han explicat la seva experiència en aquesta primera etapa d’Amics de la Gent Gran després d’un any de funcionament a la vila.

  

L’associació té actualment 11 delegacions, entre elles, una a Vilanova. Amics de la gent gran neix a Barcelona el 4 de setembre de 1987, fruit de l’interès d’un grup de persones per la tasca i la filosofia de l’organització francesa. L’any 1999, coincidint amb l’Any Internacional de les Persones Grans, va obrir delegacions a les poblacions catalanes de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a Cambrils (Baix Camp). En aquests moments també som presents a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, i des de fa un any a Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles