El govern plantejarà una revisió del ROM en el proper ple

20 de febrer de 2017


La sessió prevista per dimarts, a dos quarts de set de la tarda, també inclourà altres punts com un protocol d’actuació en situacions de violència ocupacional per al personal treballador de l’Ajuntament

Resultado de imagen de Ple Cubelles 2017

 

Crònica prèvia ple municipal

 

El govern plantejarà una revisió del ROM en el proper ple. La sessió prevista per dimarts, a dos quarts de set de la tarda, també inclourà altres punts com un protocol d’actuació en situacions de violència ocupacional per al personal treballador de l’Ajuntament. I el grups municipals de Cubelles Sí Es Pot i Guanyem Cubelles presentaran una moció cadascun. En el primer cas, la moció està relacionada amb la devolució de les clàusules terra i per part de Guanyem reclamen que l’Ajuntament contracti energia renovable.

 

El punt més destacat és el de la revisió del ROM, el reglament que regeix els mateixos plens. La intenció d’UC, ERC i ICV així com d’altres grups que no són al govern és que les sessions guanyin agilitat i que siguin més clares i comprensibles per la ciutadania. Per la seva banda, diversos grups de l’oposició temen que en realitat s’estigui limitant el seu paper de revisió i control de l’activitat del govern. En aquest sentit s’ha expressat Albert Tribó de Cubelles Sí Es Pot.

 

D’altres grups confien que s’arribi a un acord de totes o quasi totes les forces polítiques locals perquè tothom se senti còmode amb el nou reglament. És el cas de Dani Pèrez de Guanyem Cubelles.

I des de Cubellencs FIC, Anna Martínez ha reclamat que s’aprofiti la revisió del ROM per fer-lo progressar en participació ciutadana.

 

Per la seva banda, l’objectiu del govern municipal per proposar ara un canvi en el Reglament orgànic municipal, és millorar la dinàmica dels plens perquè siguin més clars i comprensibles. N’ha parlat el primer tinent d’alcalde, Joaquim Macià.

 

El ple es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles dimarts a partir de dos quarts de set de la tarda.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles