Maria del Mar Aguilar i Marina Guarch, investides Mestres Xatonaires de Cubelles 2017

20 de febrer de 2017


Aquest diumenge s’ha celebrat la 16a edició de la festa dedicada al plat típic de temporada al Penedès: el xató. La proposta va rebre una important presència de visitants que van poder degustar el xató elaborat per diversos restaurants de la vila

 

 

Programa especial Ràdio Cubelles dedicat a la Xatonada Popular 2017

 

La Xatonada Popular de Cubelles ha omplert la plaça del Centre Social. Aquest diumenge s’ha celebrat la 16a edició de la festa dedicada al plat típic de temporada al Penedès: el xató. La proposta va rebre una important presència de visitants que van poder degustar el xató elaborat per diversos restaurants de la vila. A banda, més d’una vintena de persones van participar en els concursos de mestres xatonaires tant en categoria adulta com infantil.

 

La guanyadora que va elaborar el plat de xató més ben valorat pel jurat, en categoria Adult, va ser la cubellenca Ma del Mar Aguilar. En declaracions a Ràdio Cubelles va admetre que no havia participat mai del concurs i que la recepta la va aprendre fent-la amb els seus fills. Maria del Mar Aguilar, la primera mestra xatonaire del 2017. El segon i tercer premi van ser per la Gemma Marcé de Sant Pere de Ribes i en David Roldán de Cubelles, respectivament. En categoria infantil, la guanyadora van ser la Marina Guarch de l'escola Mar i Cel. Mentre que el Thomas Weinrich i la Raquel Tejero de l'institut Cubelles, van quedar en segona i tercera posició respectivament.

 

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Comerç i Fires, Raül Mudarra, ha destacat que la festa es manté amb l’aposta per un espai adequat com la plaça del Centre Social que permet més flexibilitat en cas de mal temps. A banda, des de l’any passat s’ha reforçat el suport al xató i als restauradors que l’ofereixen dedicant tot el mes de febrer a aquest plat típic.

 

La Xatonada popular també va comptar amb la presència de Ràdio Cubelles que va fer el seguiment en directe de tota la jornada. El programa especial es podrà recuperar a la ràdio a la carta de ràdiocubelles.cat.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles