El xató ha arribat a les escoles

17 de febrer de 2017


Un any més, l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles ha acostat aquest plat a l’alumnat dels cursos de cinquè de primària

 

Resultado de imagen de xató Cubelles

 

Reportatge dels tallers de xató a l'escola Mar i Cel

 

El xató ha arribat a les escoles. Un any més, l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles ha acostat aquest plat a l’alumnat dels cursos de cinquè de primària. L'Associació d'Hostaleria i Comerç ensenya des de fa catorze anys aquest plat tradicional de la comarca als joves amb la intenció de divulgar-lo però també per trobar petits mestres xatonaires pel concurs del dia de la xatonada que tindrà lloc aquest diumenge.

 

La Montserrat Mestres, impulsora d’aquests tallers ha explicat que són molts els infants que no han provat mai el xató. El fet de ser ells els autors del plat del xató, els anima a provar-lo i a participar del Concurs de Mestres Xatonaires Infantil. Per a Mestres, els concursos com ara “Master Chef” ajuden a acostar l’interès pel món culinari.

 

Ràdio Cubelles ha estat present als tallers de l’escola Mar i Cel. Hem parlat amb la Míriam, la Carla, el Lauty i l’Aleix ens expliquen com han fet el seu xató. També l’Unai, la Silvia, l’Alejandro i la Naia han explicat en què s’han trobat alhora de preparar la salsa. Finalment, l’Andrea, la Lucia, l’Oscar i el Daniel reconeixen que ha estat la primera vegada que provaven el xató.

 

Des de l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles, en col·laboració amb l’Ajuntament i Jardiland promouen el Concurs a través d’aquest lema “Busquem el petit xatonaire de Cubelles. Ets tu?. Pica remena i guanya!”. Les inscripcions es poden fer gratuïtament a l’Oficina de Turisme.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles