Activada l’alerta per l’estat de la mar durant tot el dia d’avui

13 de febrer de 2017


Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Inuncat que afecta el litoral del Garraf en grau de perill alt fins aquest dimarts al migdia.

 

Es preveu un temporal amb mar de fons de component est que s’allargarà fins dimecres. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral especialment avui. També hi haurà fortes ratxes de vent a la costa que podran superar els 40-50 km/h.

Es demana a la ciutadania que extremi les precaucions i eviti apropar-se a les zones on trenquen les onades, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Pel que fa al temporal marítim Protecció Civil recorda que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. En el cas de Cubelles, la Policia Local estarà atenta a les zones d’espigons com és habitual en aquests casos.

Les previsions a partir de demà dimarts a la tarda ja descarten el Garraf en la zona d’alerta del Pla Inuncat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles