Publicat l'informe d'impacte ambiental de l'enderroc de la Tèrmica

6 de febrer de 2017


El soroll i la pols s’admeten com a principals molèsties de les obres. El govern ha pactat amb Endesa la cessió d’enllumenat de la central perquè passi a ser públic.

Tèrmica

 

El Butlletí Oficial de l’Estat, el BOE, ha publicat aquest divendres passat un informe del Ministeri d’Agricultura i pesca, alimentació i Medi Ambient on resol quin serà l’impacte ambiental del desmantellament de la Central Tèrmica del Foix. A banda de determinar de quina manera s’haurà de fer la gestió dels residus que es generin amb la demolició, l’informe apunta que el soroll i la pols seran les molèsties principals. En aquest sentit, el Ministeri afirma que Endesa admet que les obres comportaran previsiblement un augment temporal significatiu del nivell de soroll. Serà a causa de la maquinària de les obres, la circulació de vehicles pesats per la zona i l’afluència de personal. Segons el ministeri, el promotor de les obres s’ha compromès a fer les tasques sorolloses sempre en horari diürn i que evitarà les hores de descans, sobretot de nit. Segons el ministeri, el promotor també es compromet a mesurar el so en les zones més sensibles.

 

A més a més del soroll, l’informe d’impacte ambiental també detalla que la pols serà una altra de les molèsties notables. Així i tot, no detalla si hi haurà alguna mesura per evitar els seus efectes sobre la població. Pel que fa a les conseqüències als espais naturals, el ministeri de Medi Ambient considera que les obres no suposaran cap perill ecològic.

 

I de l’impacte paisatgístic, el ministeri espanyol resol que l’eliminació de la xemeneia comportarà una millora en el paisatge de la zona. El mateix informe també confirma que Endesa també desmantellarà els dipòsits de carburant ubicats per damunt de l’autopista. De moment es desconeix la data d’inici de totes les obres.

 

L’informe d’impacte ambiental tampoc detalla els mètodes d’enderroc tot i que sí que esmenta que a priori es faran servir sistemes de tenalles en excavadores de mida mitjana i gran i que en alguns casos també es faran feines de demolició manual. Per la qual cosa, de moment no se sap ben bé de quina manera s’enderrocarà la gran xemeneia de la Central, una de les preocupacions principals dels veïns.

 

D'altra banda, el govern municipal diu que ha pactat amb Endesa la cessió d’enllumenat de la central perquè passi a ser públic. El regidor d’urbanisme, José Manuel Ardila, considera que l’ajuntament podria estalviar-se la instal·lació de fanals en segons quines zones properes a la Tèrmica. Concretament s'estaria negociant la cessió dels fanals que il·luminen els carrers que donen accés al sector comercial de Les Salines i a la part del passeig de la Marina. 


  • Imatge BOE impacte medi ambiental tèrmica

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles