Més de 8000 persones van passar per les oficines de Turisme de Cubelles l’any 2016

1 de febrer de 2017


Actualment els turistes de fora de l’estat ja representen més d’un 16% del total de visites a les oficines de turisme, un 4% més que l’any anterior.

Entrevista a Imma Laborda, tècnica de turisme de l'Ajuntament de Cubelles

 

 

 

Més de 8000 persones van passar per les oficines de Turisme de Cubelles l’any 2016. Pel que fa a la procedència dels visitants, cal destacar que un 36% dels visitants són de proximitat, de Cubelles i la mateixa comarca i pel que fa als visitants i turistes de les diferents comarques de Catalunya al percentatge és d’un 42 %.

 

En aquest cas la gran majoria dels turistes són de Barcelona i l’àrea metropolitana. La tècnica de turisme de l’Ajuntament de Cubelles, Imma Laborda, ha explicat que l’Oficina de Turisme situada al Castell atén a gent del mateix municipi que demana informació.

 

Pel que fa a les visites de turistes internacionals, han anat en augment durant els últims anys. Mentre que l’any 2012 representaven poc més d’un 10%, l’any 2014 eren ja quasi un 12%, l’any 2015 es van incrementar mig punt i actualment els turistes de fora de l’estat ja representen més d’un 16% del total de visites a les oficines de turisme, un 4% més que l’any anterior. Imma Laborda, tècnica de turisme, ha valorat l’impacte d’aquestes visites.

 

Gràcies a les dades que es recullen a les oficines de turisme, l’Ajuntament també es pot fer una idea del perfil que tenen els visitants del municipi. En aquest sentit, Imma Laborda, tècnica de l’ajuntament ha fet un resum de la mena de turisme més habitual.

 

La memòria del 2016 se sustenta en les dades recollides a les oficines de turisme durant tot l’any. Pel que fa a les dades d’ocupació que fan més referència als establiments turístics, des de l’Ajuntament han admès que moltes empreses encara són reticents en compartir aquesta informació. D’altra banda, la regidoria de turisme, comerç i fires també ha anunciat que estan estudiant la possibilitat d’ampliar el punt d’informació turística de la platja ja que a l’agost arriba a rebre una mitjana de 60 visites diàries. Totes les dades es poden consultar a l’apartat de turisme a la pàgina web municipal cubelles.cat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles