La formació en tècniques de suport vital bàsic arriba a les escoles de Cubelles

31 de gener de 2017


La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació, ha posat en pràctica a Cubelles un programa anomenat “Kids Save Lives”, de reanimació cardiopulmonar, RCP

Entrevista a José Tendero de Imformame información avanzada

 

La formació en tècniques de suport vital bàsic arriba a les escoles de Cubelles. La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Regidoria d'educació, ha posat en pràctica a Cubelles un programa anomenat “Kids Save Lives”, de reanimació cardiopulmonar, RCP. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Cubelles a través de l’empresa Informame información avanzada (http://www.informame.es/) ha dotat de recursos a les escoles.

 

De fet, els estudiants de sisè de l’escola Vora del Mar han estat els primers en rebre aquest curs. Ha estat aquest dimarts al matí quan els escolars han aprés nocions bàsiques d'actuació en cas d'emergència mèdica. Mentre que els escolars del Josep Andreu Charlie Rivel rebran aquesta formació el dilluns.

 

Fer una alerta al 112, com deixar la víctima a l’espera del servei d’emergència i com deixar la via aèria oberta són alguns dels continguts que han aprés els infants de sisè del Vora del Mar. Amb aquesta formació es pretén que els escolars tinguin la capacitat necessària per poder actuar davant d'una parada cardíaca.

 

El projecte “Kids Save Lives”es va posar en marxa l'any 2005 amb vocació de conscienciar el coneixement de les tècniques de suport vital bàsic per fer front a aquest tipus de casos, especialment, en els minuts posteriors a una parada cardio-respiratòria i just abans que puguin arribar els serveis sanitaris. Amb aquesta idea, es posa en marxa aquesta iniciativa que vol difondre aquests coneixements entre els estudiants.  Es tracta d'un pla d'aprenentatge progressiu, que incrementa la complexitat dels continguts a mesura que avancen els cursos. 


  • TALLER SUPORT BÀSIC VORA DEL MAR 6ÈB
  • TALLER SUPORT BÀSIC 6ÈA VORA DEL MAR
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles