L’arxiu municipal ja disposa del llibre d’actes de l’Ajuntament recuperat a Can Travé

31 de gener de 2017


És un volum que deixa constància històrica dels fets de la fita del terme del segle XVIII, quan les dones del poble es van rebel·lar contra les autoritats.

Llibre d´actes restaurat

 

 

Entrevista a la restauradora de paper, Teresa Marqués

 

 

Entrevista a Núria Jané, tècnica responsable de l'arxiu municipal

 

 

 

Amb l'adquisició de Can Travé l'Ajuntament de Cubelles es va trobar una sorpresa inesperada: a la finca s'hi guardava un llibre d'actes del Consistori del segle XVIII que es considerava perdut. La responsable de l'arxiu municipal, Núria Jané, va constatar de seguida que es tractava efectivament d'un volum important i que, a més, deixava constància documental de la revolta de les dones per la fita del terme, entre d'altres moments històrics locals. Per aquest motiu, tan aviat com es va poder, es va encarregar la restauració d'aquest document per poder dipositar-lo a l'Arxiu Municipal, on a partir d'ara serà consultable i es podrà digitalitzar.

 

La restauradora de paper que s'ha encarregat de recuperar el llibre d'actes i retornar-li l'aspecte original ha estat Teresa Marquès, qui ja s'havia ocupat en altres ocasions d'altres restauracions de llibres d'actes en males condicions. Marquès ha explicat que el document havia estat guardat en un entorn molt deficient i quines tècniques han utilitzat per recuperar-lo.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles