La policia local ha fet públics els resultats de l’última campanya de seguretat en el trànsit

24 de gener de 2017


L’inspector en cap, Daniel Guillem, ha valorat els resultats dins de la normalitat habitual

Entrevista a Daniel Guillem, inspector en cap de la Policia Local de Cubelles

 

La Policia Local de Cubelles  ha donat a conèixer els resultats de la darrera campanya de control dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles: utilització dels cinturons de seguretat tant del conductor com dels ocupants del vehicles, ús dels sistemes de retenció infantil i la utilització del casc en les motos.

La campanya es va realitzar del 16 al 22 de gener, de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit. Dels 1517 vehicles controlats, només en 7 dels casos la policia va haver de denunciar al conductor per no dur cordat el cinturó de seguretat.

 

Aquestes campanyes s’efectuen a nivell de Catalunya amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària de Catalunya, tant urbana com interurbana i, en aquest cas concret, reduir la lesivitat dels implicats en accidents. És per això, que és molt important la prevenció, ha dit Daniel Guillem.

 

Segons les dades del Servei, l'ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l'ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l'any a Catalunya. D'altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.


  • Logo Policia Local Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles