L’Aliança ha aconseguit els avals necessaris per finançar les obres de restauració del seu edifici

16 de gener de 2017


L’entitat ha reunit 150 mil euros en avals del total dels 300.000 que costarà la reforma

 

 

Entrevista a Robert Monzonis, president de l'Aliança

 

Reportatge sobre la Diada de l'Aliança amb la participació d'una vintena d'entitats

 

L’Aliança ha aconseguit els avals necessaris per sol·licitar el crèdit per finançar les obres de restauració de l’edifici de la plaça de la Font. L’entitat ha reunit 150 mil euros en avals del total dels 300.000 que costarà la reforma. El president de l’Aliança Robert Monzonis, donava a conèixer aquestes xifres a través d’una entrevista a Ràdio Cubelles i es mostrava molt agraït a tothom que està donant suport a l’entitat.

 

La Diada per l’Aliança tenir lloc dissabte passat (14 de gener) sota l’eslògan “Ajuda’ns a obrir el teló”, va acollir tot tipus d’activitats culturals durant tot el dia a través de la Coordinadora d’Entitats per l’Aliança que reunia una vintena d'entitats i particiculars que es van encarregar de coorganitzar i participar d’aquesta diada festiva.

 

En concret, durant aquesta Diada per l'Aliança, l'entitat va aconseguir fer més de 25 sòcies/socis nous, 70 persones avaladores i va recollir 350 signatures al manifest d'obertura perquè s’aprovi el conveni que l’Aliança ha de signar amb l’Ajuntament pel qual aquest lloga l’edifici. L’aprovació d’aquest contracte està inclòs a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest dimarts, el 17 de gener. Aquest acord permetrà a l’entitat la concessió del crèdit.

 

L’Ajuntament es va comprometre a llogar l’edifici i fer-se càrrec de la seva gestió, cosa que permetia a l’Aliança demanar el crèdit hipotecari per reformar la planta del teatre. El crèdit arribarà de la mà de la cooperativa ètica i solidària Coop 57, que finança projectes amb impacte social però demana la implicació de la societat civil a través de micro avals. Aquests els pot signar tothom fins a un màxim de 5.000 euros. Se signa un contracte privat amb els avaladors, que no hauran de posar diners perquè el contracte amb l’Ajuntament garanteix que el crèdit es torni abans de 15 anys.

 

 

 

La plaça de la Font va concentrar la jornada festiva per aconseguir aquests micro avals per a l’Aliança, i en total van ser una vintena d’entitats i associacions del poble, i també cubellencs a títol individual, els que es van unit per organitzar aquesta jornada festiva a favor de l’Aliança.

 

 

Un total de vint entitats es van unir per organitzar la Diada per l’Aliança. Joan Vidal, president dell Grup d’estudis cubellencs Amics del Castell va ser els encarregats de fer la benvinguda dels actes amb una explicació històrica. 

 

El Cubell, l’APB i el pubillatge de Cubelles també es va sumar a la convocatòria en l’acte d’inauguració de la Diada que va comptar amb el ball del Llúpol i els grallers de l’Agrupació. I les Dones La Fita es van encarregar dels versos lliures que parlaven de l’edifici més que centenari. La cantant Sofia Borrell va interpretar la cançó “Alas” i el Cubelles Noir va oferir relats negres dramatitzats.

 

I entre d’altres coses, es va fer la presentació del Club de las pequeñas cosas per Lucía Jiménez i Álvaro Hernández amb la lluita de l’Aleix.

 

Una jornada  matinal que va comptar amb una performance dels Tallers Creatius Clorofil·la; el conte per la Igualtat a càrrec de Vanessa López del Centre Violeta, la mostra de ball dels swingnàtics;i el Concert acústic de Noctämbuls de Freerock.

 

A la tarda la jornada va seguir amb una cantada del Cor l’espiga; una exhibició de balls de Fame Cubelles; més relats negres dramatitzats del Cubelles Noir; i l’actuació del pallasso cubellenc, Pep Callau per cloure la Diada de l’Aliança.

 

Maquillatge de cares i articles solidaris amb el Club de las pequeñas cosas, taller de dibuix per Joves de Cubelles, una taula informativa i mostra de llibres coeducatius amb sorteig d’un lot de regals pel Centre Violeta; un taller de reciclatge per Clorofil·la; jocs infantils per part de l'espai Pessigolles i xocolatada van ser altres dels continguts d'aquesta jornada.

 

En definitiva, la Diada per l'Aliança ha servit per acabar d’aconseguir els avals que ha de permetre a l’Aliança reobrir al més aviat possible. Els avals han rebut una entrada per veure el primer espectacle que es representi a l’Aliança, un cop reobri rehabilitada.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles