Els partits cubellencs decideixen avui si el contracte de l’Aliança es votarà en el proper ple

10 de gener de 2017


L’entitat presentarà la seva proposta als regidors del govern i l’oposició. El document treballat amb el govern ha rebut l’assessorament tècnic del departament d’intervenció i s’haurà d’aprovar en un ple municipal.

Entrevista a Robert Monzonis, president de l'Aliança

 

 

Des de l’Aliança fan una crida a tots els partits perquè donin suport al contracte de lloguer de llarga durada amb l’Ajuntament. De moment encara no es pot confirmar que el ple de dimarts que ve 17 de gener contindrà aquesta votació. Els partits s’han de reunir avui en comissió informativa i allà decidiran si el punt entra a formar part de l'ordre del dia en la propera sessió o no. De moment, l’acord amb l’Aliança per establir un lloguer del teatre a 30 anys compta amb el suport del govern d’UC, ERC i ICV. Avui dos representants de l’entitat centenària presentaran la seva idea de convertir el teatre en un equipament cultural municipal i fer-ho per un lloguer que permeti finançar les obres de reforma. Amb aquest contracte de lloguer, l'Aliança percebrà els ingressos que serviran per retornar part del crèdit que es demani per les obres prèvies. A més, el document serà un compromís de l'Ajuntament que obrirà la porta a accedir a subvencions.

 

El projecte de reforma arquitectònica de l’Aliança ha passat per diverses fases. En l’última assemblea els socis van optar  per mirar d’aconseguir l’obertura completa de tot l’edifici. Malgrat que l’anterior junta havia estat treballant també en un projecte de baix cost que permetés la rehabilitació de la planta baixa i la recuperació del teatre, actualment s’estaria estudiant aconseguir una reforma integral tant del teatre com del cafè del primer pis, amb un cost més elevat. Per tot plegat s’estan recollint avals particulars per aconseguir un préstec de Coop 57, una cooperativa de crèdit, i s’està treballant en l’obtenció de subvencions a través de la Diputació de Barcelona. En tot cas, aquest dissabte des de les 10 del matí, una vintena d’entitats i particulars oferiran espectacles i activitats de tot tipus per tal d’ampliar el suport del poble cap a la recuperació d’un dels referents culturals de la vila, el teatre de l’Aliança.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles