L’autopista C32 serà més cara aquest 2017

4 de gener de 2017


Diversos col·lectius del territori treballen per aconseguir la gratuïtat d’almenys el tram de Sitges al Vendrell. L’Ajuntament continua pendent de reunir una comissió pròpia que reclami més atenció als problemes de mobilitat causats pels peatges.

Peatge cubelles 4

 

L’augment de preus que s’ha anunciat afecta de ple a Cubelles. Al tram entre Sitges i el Vendrell, és a dir, al peatge ubicat al municipi de Cubelles, s’enfilarà fins els 3,99 € i el peatge de Vallcarca augmenta 11 cèntims i passarà a valdre 6,68 €. Només els turismes que disposin d’una Via T obtindran descomptes en dies feiners sempre que compleixin els requisits.

 

L’augment de preus és un capítol més en la polèmica que envolta l’autopista C32 sobretot a la zona que va de Sitges al Vendrell. En aquest sentit a Cubelles ja s’ha creat una plataforma vinculada a la Coordinadora de Calafell que té l’objectiu d’anar programant protestes que tallin el trànsit a la C31 i fins i tot a la mateixa autopista C32. Aquesta coordinadora compta amb el suport del govern d’UC, ERC i ICV. Paral·lelament, la Plataforma No Vull Pagar C32 fa anys que treballa i exerceix pressió cap a la conselleria de territori perquè es compleixin les decisions del parlament de Catalunya que afecten directament les carreters i autopistes del litoral del Garraf i el Penedès.

 

El ple va aprovar al mes de novembre una moció que ha de permetre la creació d’una comissió de treball amb tots els partits i les entitats implicades per pressionar junts a la Generalitat. Tanmateix, no hi ha constància que aquesta comissió s’hagi començat a reunir. De fet, el partit Cubellencs FIC i la plataforma No Vull Pagar C32 ja van reclamar fa unes setmanes que s’obri aquesta taula de treball.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles