Cubellencs FIC proposa un cofinançament per construir l'Institut Les Vinyes

4 de gener de 2017


La formació d'independents posa l'exemple de l'Ajuntament de Sitges i l'escola Agnès com a possible solució que desencalli la provisionalitat de l'Institut Les Vinyes.

Institut les vinyes

 

 

 

Entrevista a Anna Martínez, regidora de Cubellencs FIC, que proposa un cofinançament per construir l'edifici de Les Vinyes (enllaç)

 

 

Reportatge de Pau Ramon sobre les últimes declaracions i valoracions de la manca d’aquest equipament educatiu al municipi (enllaç)

 

 

 

Cubellencs FIC ha fet pública una proposta per desbloquejar la construcció de l'Institut Les Vinyes. Un cop la Generalitat ja ha comunicat a tothom que està estudiant alternatives com la fusió dels dos instituts de la vila, el partit format per independents aposta per acordar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el departament d'Ensenyament per la construcció d'un edifici en el lloc aprovat pel ple, al costat de la plaça del mercat.

 

La proposta es basa en l'exemple de l'Ajuntament de Sitges, que recentment ha aprovat per unanimitat un conveni de cofinançament per fer-se càrrec de la construcció de l'escola Agnès, que porta 10 anys fent classes en mòduls prefabricats. Amb aquest conveni, el govern sitgetà es compromet a pagar l'edificació del centre de primària i a rebre una subvenció de part del cost de la Generalitat a través de l'Institut Català de Finances. La propietat de les obres realitzades serà de l'Ajuntament de Sitges i en el cas que el centre deixi d'utilitzar-se com a centre escolar, el seu ús quedarà per l'Ajuntament com a equipament municipal. Per tal de fer un seguiment de les actuacions previstes en el conveni, es crearà una comissió mixta, amb representació de les dues administracions.

 

Cubellencs FIC demana al govern municipal que estudiï aquest model, que creuen que podria atraure i convèncer a la Generalitat. Tanmateix, la regidora Anna Martínez, ha recordat que la situació ideal hauria de ser que la Generalitat es fés càrrec de les seves responsabilitats i construís l'Institut Les Vinyes d'una vegada per totes. Com que aquesta opció sembla lluny de la realitat, ara Cubellencs FIC proposa un camí intermig, diu, en benefici tant de l'alumnat com de totes dues administracions.

 

 


  • Cubellencs anna martinez (1)

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles