Els escolars cubellencs han explicat a Ràdio Cubelles les seves experiències nadalenques

22 de desembre de 2016


Les tertúlies educatives del desembre ha repassat temes com el menjar, els regals o les tradicions familiars, entre d’altres.

 

 

 

Notícia (Com viuen el Nadal els escolars de Cubelles)

 

Les decoracions amb llums i guirlandes, el tió, el pessebre i l’arbre són algunes de les coses que fan Nadal. Cada casa per Nadal acostuma a reproduir les tradicions  heretades i que seguien quan eren petits. L’única diferència és que hi han introduït un nou convidat: el Pare Noel. Això és el que ens diuen els alumnes de 5è de les escoles de la vila que han participat aquests dies del programa "Tertúlia educativa de Ràdio Cubelles".

 

El tió de Nadal tampoc falta a les cases de moltes famílies aquestes festes. Les cançons ja les tenen apreses tot i que de cançons n’hi han de diverses. 

Els infants de Cubelles asseguren que el Nadal és una de les festivitats que més els agrada. Molts perquè ho celebren  tot, des del caga tió al para Noel, però reconeixen que el dia que es viu amb més intensitat és, sense cap mena de dubte, el dia de Reis. En definitiva, aquestes festes nadalenques són també uns dies que acostumem a compartir amb la família, amb regals i grans àpats en família.

 

Els escolars tenen molt clar que si alguna cosa diferencia el Nadal d’altres celebracions són els missatges de solidaritat a través de les diverses campanyes que se solen organitzat arreu. I de fet expliquen com viuen  la nit de cap d’any al toc de les 12 campanades i quin són els seus per l’any nou. Amb l’arribada del nou any, aprofiten per fer balanç de com ha anat l’any anterior i es fan propòsits per l’any que comença. No només per a les seves famílies sinó també per la resta del món.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles