L’últim ple de l’any ha servit per aprovar definitivament les ordenances i el pressupost del 2017

21 de desembre de 2016


Amb aquesta maniobra, l’executiu volia assegurar que el pressupost es pogués començar a executar sense dilacions en data 1 de gener. Tanmateix, bona part de l’oposició va denunciar que la urgència impedia estudiar i debatre les al·legacions ja que el punt no estava previst i no s’havia treballat en comissió informativa.

Ple 201216 3

 

Crònica del ple municipal (per Pau Ramon)

 

 

L’últim ple de l’any ha servit per aprovar definitivament les ordenances i el pressupost del 2017. Malgrat que no estava previst en l’ordre del dia, el govern d’UC, ERC i ICV ha introduït per urgència l’últim tràmit per validar el pressupost aprovat inicialment a mitjan de novembre. Amb aquesta maniobra, l’executiu volia assegurar que el pressupost es pogués començar a executar sense dilacions en data 1 de gener. Tanmateix, bona part de l’oposició va denunciar que la urgència impedia estudiar i debatre les al·legacions ja que el punt no estava previst i no s’havia treballat en comissió informativa.

 

En aquest sentit es va expressar el PSC que havia registrat un conjunt d’al·legacions voluminós pel que considera errors aritmètics en les sumes relacionades amb el capítol 1 del pressupost, que és el que recull les despeses de personal. L’alcaldessa Rosa Fonoll es va comprometre personalment a repassar i resoldre les sumes errònies malgrat que va insistir que no era un motiu suficient com per paralitzar el tràmit de l’aprovació definitiva del pressupost.

 

Finalment, el govern d’UC, ERC i ICV va comptar novament amb el suport dels dos regidors de CIU per aprovar la urgència del punt, rebutjar la petició de deixar-lo sobre la taula i per acabar aprovant definitivament el pressupost del 2017 desestimant totes les al·legacions. En aquestes votacions, el PP es va abstenir i la resta de forces van votar-hi en contra.

 

En la mateixa sessió també es va aprovar el tràmit previst de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals. En aquest cas el punt va obtenir el suport també del govern d’UC, ERC i ICV amb el suport de CIU. La resta de partits, PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, Guanyem i Cubellencs FIC van votar-hi en contra. En la part final del ple, el PSC va optar per deixar sobre la taula fins a la propera sessió dues mocions que havia presentat per urgència.

 

Els regidors també van aprofitar l’últim ple de l’any per desitjar unes bones festes a la ciutadania i per acomiadar la interventora municipal, Rosa Almirall, que deixa l’Ajuntament de Cubelles per anar a desenvolupar la seva tasca en un altre municipi.

 

Durant el ple, el col·lectiu antidesnonaments 500x20 es va manifestar per reclamar que s'aturi un llançament a Cubelles.

  

Ple municipal del 20 de desembre de 2016 (retransmissió completa)

 

 

 


  • Ple 201216 29
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles