El govern prepara el concurs de les llars d’infants municipals

16 de desembre de 2016


El contracte porta més d’un any caducat i el govern espera regularitzar-lo aquest 2017. Paral·lelament, l’Ajuntament s’assessorarà sobre una possible municipalització futura de les llars.

Entrevista a Ester Pérez, regidora d'Educació de l'Ajuntament (enllaç)

 

L’Ajuntament està tancant la redacció dels plecs per a treure a concurs el nou contracte per a l’adjudicació del servei de les llars d’infants. Ester Pérez ha assegurat en una entrevista a Ràdio Cubelles que tot està preparat perquè la regularització del servei sigui una realitat l’any que ve.

  

Paral·lelament, l’Ajuntament de Cubelles sol·licitarà assessorament a la Diputació de Barcelona en la realització d’un estudi per a municipalitzar les llars d’infants La Draga i L’Estel. Segons ha explicat la regidora d’Ensenyament, Ester Pérez en els propers dies es farà la petició formal. El govern es va comprometre en un ple municipal a encarregar un estudi de pros i contres de municipalitzar el servei, després que el grup polític Guanyem Cubelles ho demanés en la mateixa sessió plenària.

 

D'altra banda, l'Ajuntament segueix el diàleg amb el col·lectiu de treballadores de l’empresa CLECE SA, adjudicatària de les llars d’infants municipals l’Estel i La Draga que reclamen la recuperació del 10% del seu salari (imatge), per tractar aquest reclam, segons ha explicat la regidora d'Educació, Ester Pérez en una entrevista a Ràdio Cubelles. Cal recordar que les treballadores van manifestar el seu malestar tant a l’audiència com en la mateixa sessió d’aprovació del pressupost municipal. En aquest sentit, el govern ha volgut aclarir fins on arribaven les responsabilitats de l’Ajuntament i fins on no. El govern considera que és l’empresa adjudicatària la que hauria d’assumir qualsevol reivindicació laboral d’aquest col·lectiu.

 

Pel que fa al plantejament de la Generalitat de fusionar els dos instituts de Cubelles en comptes de construir-ne un de nou per a Les Vinyes, l’Ajuntament ja va aclarir anteriorment a través d’un comunicat oficial que no hi ha res decidit i que aquesta només ha estat una proposta més que s’ha posat sobre la taula. Aquesta setmana, la regidora d'Educació Ester Pérez  ho ha tornat a recordar en una entrevista a Ràdio Cubelles, qui ha insistit en el fet que no es vol renunciar a la construcció del seu segon institut de secundària. En aquest sentit, ha asssegurat que el govern seguirà defensant la necessitat del nou institut a la vila.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles