Clouen els cursos per a persones nouvingudes a Cubelles

16 de desembre de 2016


A l’Espai Violeta de Cubelles s’han dut a terme dos cursos per a persones nouvingudes; un sobre el mercat laboral i un altre sobre la societat catalana.

Aquest dijous al migdia s’ha fet l’acte de cloenda dels cursos formatius adreçats a persones estrangeres immigrades, en el marc del Servei de Primera Acollida que gestiona el Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, segons conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’Espai Violeta, l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la consellera comarcal de serveis a les persones, Noemí Cuadra, han lliurat els diplomes als alumnes, provinents de d’Uruguai, Xile, Marroc i Veneçuela.

 

Durant el primer curs els alumnes han pogut adquirir coneixements del món laboral com el mercat de treball, el marc legal d’estrangeria,i el paper dels sindicats, els drets i deures laborals i la recerca de feina, entre d’altres. Al llarg del segon curs els alumnes s’han apropat a aspectes bàsics de la societat catalana: geografia, història, cultura, sistema polític i administratiu, associacionisme i participació ciutadana, drets i deures fonamentals, habitatge, serveis socials, salut i ensenyament, entre d’altres.

 

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

 

L’aprofitament d’aquests cursos, juntament amb la formació en llengua catalana (90 hores), dóna accés al Certificat d’Acollida, que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. El certificat també pot ser d’utilitat a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.

 


  • Curs persones nouvingudes 2016
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles