Cubellencs FIC i la Plataforma No Vull Pagar C32 demanen que es creï la mesa aprovada pel ple

13 de desembre de 2016


La regidora Anna Martínez lamenta que un mes després encara no hi hagi novetats ni cap cita concreta per posar-se a treballar en quines accions unitàries pot fer l'Ajuntament en aquesta reclamació.

Peatge cubelles 4

 

Entrevista a Anna Martínez, regidora de Cubellencs FIC, i Guillem Eroles, portaveu de No Vull Pagar C32 (enllaç).

 

 

En l'últim ple municipal es va aprovar una moció amb el suport unànim de les 9 forces amb representació a l'Ajuntament on es concretava, entre d'altres, la creació d'una taula de treball centrada en el problema de les carreteres C31 i C32. Ara Cubellencs FIC, el grup impulsor de la moció a petició de la Plataforma No Vull Pagar C32, reclama que es posi en marxa i comenci a treballar.

 

El partit d'independents considera una prioritat que abans fins i tot de començar a convocar talls a les vies, com s'ha fet aquest passat 7 de desembre, l'Ajuntament trobi quines són les reclamacions que més unitat aconsegueixin atraure i insistir als organismes competents perquè solucionin el problema. Per exemple, tant Cubellencs FIC com No Vull Pagar C32 alerten de fer talls a la C31 reclamant que aquesta carretera es converteixi en una via urbana perquè faria recaure tota la responsabilitat d'aquesta via als ajuntaments, amb la conseqüent gestió de trànsit i despesa de manteniment.

 

En aquest sentit, No Vull Pagar C32 reclama que cal concentrar els esforços en les resolucions que ja han estat aprovades pel Parlament però que el govern de la Generalitat encara no ha complert. Una de les resolucions demana un estudi de l'impacte socio-econòmic de la gratuïtat de l'autopista en el tram que va de Sitges al Vendrell. La plataforma considera, entra d'altres, que s'ha de pressionar la conselleria perquè compleixi i presenti aquest estudi, que creuen que demostrarà que la desaparició del peatge de Cubelles només tindria conseqüències positives en l'economia i la mobilitat dels municipis afectats.

 

Paral·lelament, s'ha creat recentment la Plataforma per la Mobilitat de Cubelles. L'objectiu d'aquesta plataforma és intensificar les protestes i convocar talls regularment a la C31 i a l'autopista C32 per reclamar més atenció a la problemàtica. La plataforma se suma al moviment que ja fa mesos que funciona també amb el nom de Coordinadora de Calafell. Per la seva banda, després d'anys d'experiència, la plataforma No Vull Pagar C32 es manté al marge d'aquests moviments, ja que no hi comparteix tots els mateixos objectius ni tampoc els mètodes de protesta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles