Els pagesos cubellencs donen per perduda la collita d’hivern

2 de desembre de 2016


La pedregada del cap de setmana va fer malbé quasi totes les verdures de temporada. La pèrdua econòmica calculen que serà d’almenys un 50% del que acostumen a vendre aquesta època. Fora dels cultius de verdures i hortalisses, el temporal no va afectar tant a d’altres tipus d’explotacions agràries.

Pdregada 1

 

Entrevista a Rai Carreras (enllaç)

 

 

Entrevista a Lucca Lavelli de la cooperativa La Piotxa (enllaç)

 

 

La majoria de la pagesia que continua a dia d’avui dedicant-se al sector primari a Cubelles han patit les conseqüències d’un temporal en ple mes de novembre que ningú en recorda cap de semblant mai abans. En Rai Carreras que cultiva el Molí de l’Estapé disposa d’una parada al mercat setmanal de Cubelles i d’una parada dins del mercat central de Vilanova. En declaracions a Ràdio Cubelles ha confirmat que les conseqüències han estat greus.

 

En la mateixa línia s’han expressat d’altres pagesos de la vila com en Cirilu Poch o en Pere Capdet. A Ràdio Cubelles també ens hem posat en contacte amb en Lucca Lavelli de la Cooperativa La Piotxa que treballen les terres de Mas Baró. En el cas de la cooperativa La Piotxa reconeixen que les persones que els compren els productes agroecològics són més conscients que els aliments no sempre tenen un aspecte perfecte. D'altra banda, ara el temps i l’època no permeten tornar a plantar per mirar de recuperar una part de la collita encara que sigui més tard.

 

La pagesia cubellenca ha estat el col·lectiu més afectat per la pedregada del passat cap de setmana. A més, perquè a diferència d’inundacions en pàrquings o baixos, les verdures i les hortalisses no comptaven amb una assegurança.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles