L'alcaldessa Rosa Fonoll celebra que el temporal no causés "mals majors"

29 de novembre de 2016


Malgrat la llista d'incidències inacabable per un fenomen meteorològic imprevist el dissabte i la pluja abundant de diumenge, el govern destaca que no s'ha produït cap ferit.

Pas c/ Arles de Tec

Foto: Jordi Obenza (Facebook). Pas del carrer d'Arles de Tec aquest dilluns després del temporal.

 

Entrevista a Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles (enllaç)

 

 

La pedregada de dissabte i la quantitat de pluja acumulada diumenge van esdevenir un episodi de 24 hores extraordinari i imprevist. La calamarsa va provocar un dissabte al vespre caòtic amb inundacions en molts punts del municipi, unes inundacions que es van repetir diumenge.

 

Tot plegat va deixar un rastre de passos tallats, carrers inundats, murs enrunats, cotxes atrapats a l’aigua, despreniments i centenars de fotografies i vídeos d’un temporal d’unes dimensions que pràcticament ningú al municipi recorda. 

 

Tanmateix, el govern municipal ha volgut celebrar que no s'han produït danys materials irreperables i, el que és més important, no hi ha hagut persones ferides ni en situació de perill extrem. Només una família va quedar atrapada amb el seu cotxe al pas sota la via del carrer d'Arles de Tec però van poder sortir per les finestretes i ser atesos per la policia local de seguida. El vehicle, però, no s'ha pogut recuperar fins aquest dilluns. També va patir un ensurt un motorista en veure's sorprés per pedres i roques enmig de la calçada arrossegades per l'aigua. Aquest fet, per exemple, va ser notable al carrer del Gessamí, a Mas Trader, on desemboca un torrent quasi de manera directa i en aquest cas va arrossegar una gran quantitat de pedres i roques que van deixar una capa d'uns 20 cm sobre la calçada.

 

L'alcaldessa Rosa Fonoll va dirigir i donar suport a la policia local tant dissabte com diumenge i fins i tot va atendre personalment trucades i visites a la comissaria. També ha destacat la feina dels agents municipals, els Mossos d'Esquadra i els Bombers així com l'ajuda dels voluntaris Juan Carlos Tamayo i Albert Pauné que van col·laborar en desembussar els embornals, en recol·locar les tapes de claveguera que s'havien desplaçat i en ajudar a extreure vehicles accidentats o estacionats en zones inundables.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles