Presentació del llibre 'El vocabulari del vinyater penedesenc' a càrrec de Joan Soler Bordes

16 de novembre de 2016


El GEC Amics del Castell participa aquest divendres en les XXVI Jornades de l'IEP amb una xerrada sobre la llengua i la vinya. Serà a les 19h a la sala d'actes de la parròquia.

 

El llibre de Pere Sadurní i Vallès El vocabulari del vinyater penedesenc ofereix centenars de paraules vinculades al món de la vinya, refranys, dites populars, cançons i rondalles. La presentació a Cubelles anirà a càrrec de Joan Solé Bordes, històriador, filòleg i activista cultural vilafranquí. Aquest acte s'emmarca dins les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs. La Llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura. Ha estat organitzat per l'IEP amb la col·laboració del GEC Amics del Castell.

 

La mateixa entitat també té a punt la presentació del treball i l'exposició fotogràfica El carrer Major i la seva gent (1940-1965). La cita serà dilluns a les 19h. al Centre Social. Des de fa quinze anys, el GEC Amics del Castell elabora una separata per al programa de Festa Major que posteriorment és editada en un quadern a part. El tema d’enguany va ser elaborat per Joan Vidal, amb un acurat text farcit de fotografies que seran exposades en la presentació del treball juntament amb altres del mateix carrer extretes de l’arxiu de l’Antoni Pineda. En acabar l’acte es repartirà la publicació entre els assistents i s’oferirà un refrigeri.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles