El ple municipal ha aprovat el pressupost del 2017

16 de novembre de 2016


El govern d’UC, ERC i ICV ha consolidat el suport de CIU que ha votat favorablement als comptes municipals i a la relació de llocs de treball. D’aquesta manera l’executiu comptarà amb el seu primer pressupost de la legislatura, aprovat per primer cop abans de començar l'exercici.

Ple setembre 2015

Imatge d'arxiu: ple de setembre de 2015

 

Ple municipal 15/11/2016 (enllaç)

 

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts el pressupost del 2017. Ara el document passarà a exposició pública durant el termini d’al·legacions i haurà de tornar al ple per la seva aprovació definitiva. Tanmateix, és una de les primeres vegades des de la restauració de la monarquia parlamentària que l'Ajuntament de Cubelles es dota d'un pressupost abans de començar l'any en què s'executarà.

 

En tot cas, el govern d’UC, ERC i ICV ha consolidat el suport de CIU que ha votat favorablement als comptes municipals i a la relació de llocs de treball. D’aquesta manera l’executiu comptarà amb el seu primer pressupost d’aquesta legislatura, que podria començar a executar-se a partir del gener del 2017. Per la seva banda, el Partit Popular ha optat per l’abstenció i ha felicitat al regidor d’Hisenda per aconseguir tancar el pressupost a mig mes de novembre. En canvi, el PSC, Cubelles Sí Es Pot, Guanyem Cubelles i Cubellencs FIC hi han votat en contra per motius sobretot relacionats amb la prioritat de les inversions i amb l'augment d'ingressos plantejat amb l'increment d'impostos i la venda de patrimoni. Els socialistes, a banda dels motius polítics, també han denunciat errors en els documents i han demanat deixar el pressupost sobre la taula però la petició ha estat rebutjada.

 

Malgrat l'aprovació del pressupost, ha estat una sessió plenària marcada en tot moment pel desordre en les intervencions, les interrupcions entre regidors i les protestes ciutadanes. En aquest sentit, han assistit al ple d’aquest dimarts els voluntaris de la protectora d’animals (imatge) i els veïns molestos per aquesta activitat, així com les treballadores de les llars d’infants municipals (imatge), que han tornat a protestar tal i com ja van fer en l’audiència pública de pressupostos.

 

En l’apartat de mocions i de precs és on el ple ha passat a donar la paraula a diversos col·lectius locals. En primer lloc ja estava prevista la participació d’una representant de la PAICAM, Marta Serés, qui ha defensat una moció presentada a través del grup de Guanyem Cubelles. El text ha estat aprovat amb l’única abstenció de Cubellencs FIC. La segona moció tornava a tractar el tema de l’autopista C32 i la mobilitat de la C31 i ha comptat amb el suport unànime del ple municipal.

 

Finalment en el torn dels precs, el grup de Cubelles Sí Es Pot ha fet una exposició sobre el tancament de la protectora d’animals. Posteriorment també hi ha intervingut la presidenta de l’entitat, Balbina Armengol. I en últim lloc, també en el torn de precs, les treballadores de les llars d’infants han demanat explicacions al ple sobre la retallada dels sous que van patir l’any 2013. Els regidors s’han tornat a comprometre a estudiar una nova licitació del servei que permeti assolir d’alguna manera aquesta reclamació.

 

El ple municipal es pot recuperar sencer com és habitual a través de la ràdio a la carta de radiocubelles.cat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles