El CAP de Cubelles inicia una campanya que alerta sobre el consum excessiu d’alcohol

15 de novembre de 2016


L’abús de begudes alcohòliques pot tenir conseqüències greus per la salut i l’objectiu de la campanya és prevenir mals hàbits o detectar possibles addiccions.

 

 

Resultado de imagen de “Veus el que beus

 

Entrevista a Alicia Blanco i Charo Mateo

 

Avui 15 de novembre es commemora el Dia sense alcohol. Des del programa "Cubelles a les 10" de Ràdio Cubelles s’ha fet un especial informatiu per conscienciar sobre els riscos associats al consum d’alcohol, amb professionals del CAP de Cubelles i de Cunit.

 

Els dos centres mèdics han posat a l’abast de la ciutadania una taula informativa sobre l’alcoholisme, des d’on s’ofereix la possibilitat d’adreçar-se a un professional mèdic per fer les consultes pertinents. L’objectiu d’aquesta acció és promoure la prevenció i cribratge del consum de risc d’alcohol des de l’Atenció Primària. Les convidades al programa han estat l’Alicia Blanco, cap d’infermeria del CAP Cubelles i la Charo Mateo, infermera del CAP de Cunit. Durant aquest espai han tractat diferents temes sobre l’alcoholisme, apuntant, entre d’altres, on es troba la normalitat en el consum d’alcohol. Les dues infermeres han coincidit en el fet que el més important és saber reconèixer quan existeix un problema amb l’alcohol. Aquest és el primer pas per demanar ajuda.

 

També han aprofitat la seva estada a Ràdio Cubelles per donar a conèixer el programa “Veus el que beus” de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat. Aquest programa llença un missatge clar: Amb l’alcohol cal anar amb compte perquè ens pot semblar que bevem “una quantitat normal” i no adonar-nos que, en realitat, estem bevent massa i que això ens pot ocasionar problemes tant a nosaltres com a les persones que ens envolten.

Si vols conèixer quins són els teus hàbits de consum, pots adreçar-te al qüestionari que t’ofereix el programa “Veus el que beus”, des del web de la Generalitat. Allí es poden introduir les dades a la graella el nombre de consumicions de cada tipus de beguda que habitualment prens cada dia de la setmana.

 

En acabar de complimentar la graella, rebràs un missatge amb informació i consells al voltant del teu patró de consum. Aquesta informació només és orientativa i anònima. Si necessites saber-ne més es recomana que es parli amb el metge o metgessa de capçalera. Trucant al telèfon 900 900 540 de la línia verda d’informació també es pot rebre informació.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles