L’Ajuntament té en marxa un catàleg de tallers adreçats als instituts de Cubelles

15 de novembre de 2016


La formació s'ofereix a través de diferents departaments municipals i sota la coordinació de l’Espai Jove

 

Resultado de imagen de Cursos Institut Cubelles

 

Entrevista a Marta Soler i Txell Sastre de l’Espai Jove

 

L’Ajuntament té en marxa un catàleg de tallers adreçats als instituts de Cubelles. Conté 32 activitats amb l'objectiu que serveixi de suport a la tasca educativa que es realitzen des dels centres. Aquest catàleg és dinàmic, i està obert a futures demandes que puguin sorgir, si es detecta alguna necessitat des del centre, o l’Ajuntament té la possibilitat d’ampliar l’oferta.

 

La formació s'ofereix a través de diferents departaments municipals. Per portar a terme una millor gestió i comunicació amb els centres, les formacions estan coordinades a través de l’Espai Jove. El servei s’encarrega de compilar totes les propostes formatives i recollir-les en un catàleg on hi apareixen les propostes formatives classificades per temàtiques, evitant que es repeteixin cursos o tallers. Un cop tancat el catàleg, els centres fan tant la seva tria com sol·liciten noves propostes formatives que trobin a faltar.

 

Amb l’objectiu de difondre actituds de pau positiva, viure en convivència, harmonia i veure les avantatges de residir en llocs on hi ha pau, l’Institut Cubelles està participant aquest mes de novembre dels  tallers "Grafits per la pau". Els de 4rt de la Eso estan participant de diferents activitats  per a treballar amb els joves de l’institut conceptes lligats a promoure el respecte davant la diversitat per aconseguir la bona convivència i la resolució de conflictes de manera pacífica. Concretament, les sessions es realitzen els dimarts (10:15h), els Dijous (13:45h), i els divendres (8:15h).  

 

Per la seva banda, els  de 1r de Batxillerat han rebut aquest dimecres classes sobre eficiència, a través d’un taller que pretén conscienciar l’alumnat sobre l’existència de l’eficiència com a comportament emprenedor. Els alumnes han planificat i implementat una cadena de muntatge de bosses amb globus.

A través d’aquest exercici, l’alumnat comença a rebre nocions que l’ajudaran a incorporar l’eficiència com a hàbit, en la seva forma d’actuar habitual. Els alumnes comprovaran que una persona eficient és aquella que no perd el temps, que no malgasta diners, que s’organitza, que té clar el que ha de fer i que es preocupa de fer bé les coses.

 

I també els de 3r han participat aquest dimecres d'un taller sobre sexualitat i autoestima, d’una manera dinàmica i participativa. Aquesta formació s’ha centrat en els canvis corporals, psicològics i relacionals que comporta l’entrada a l’adolescència, fent especial èmfasi en alguns aspectes vinculats a la sexualitat i les emocions.

 

Els de Les Vinyes participaran aquest dilluns (el 21 de novembre) del Monòleg No sólo duelen los golpes de Pamela Palenciano. A través del teatre, desarma els mites de l'amor romàntic, la gelosia i les relacions de parella tòxiques alhora que fa un recorregut pels privilegis del heteropatriarcat i el capitalisme.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és el de sensibilitzar i fer veure que les relacions poden ser abusives i de maltractament sense que ho detectem. Arribar a connectar amb el públic que en més d’una ocasió se sent identificat amb les seves vivències i dóna peu a la reflexió més sincera. Es tracta d'un taller de prevenció de la violència en les relacions de parelles joves. A través de l’experiència personal i de forma teatralitzada, Pamela Palenciano comparteix el que va viure en la seva primera relació de parella, com ho va viure i com ho va superar. http://www.youtube.com/watch?v=ZK4N0gCXMqk.

 

També els dies 7 i 14 de desembre, els de 1r de la ESO, prendran part d’uns tallers sobre afectivitat i autoestima. I ja serà del 19 al 22 de desembre quan participin d'uns tallers sobre robòtica.

 

D'altra banda, un altre de les accions formatives que s'està impartint amb molt bona acollida són els tallers de reforç d’anglès que ofereix l’Ajuntament. Hi participen una cinquantena d’alumnes dels instituts. El grup ja està tancat, però des de l’Espai Jove s’ha obert una llista d’espera per si  durant el curs sorgeix alguna baixa.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles