Guanyem Cubelles presenta al·legacions a les ordenances fiscals

11 de novembre de 2016


Entre d’altres, el partit demana que es canviïn bonificacions de l’IBI i l’Impost de Vehicles i que s’introdueixi una taxa d’escombraries als solars sense construir.

Guanyem Cubelles ha aprofitat el termini per presentar al·legacions a les ordenances fiscals aprovades inicialment en el ple extraordinari de l'onze d'octubre passat. La candidatura encapçalada per Dani Pèrez ha plantejat canvis en els tres tributs municipals que el govern d'UC, ERC i ICV amb el suport de CIU van decidir apujar.

 

En el cas de l’IBI, Guanyem reclama que s’aprovi un reglament de subvencions abans que s’apliqui el nou gravamen. També es reclama un descens de les bonificacions en els immobles en casos d’empreses d’urbanisme, de construcció o immobiliàries. I que s’introdueixin bonificacions en les llars amb sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. A més, Guanyem al·lega que es tinguin en compte les famílies nombroses en les bonificacions de l’IBI i que en canvi no s’apliqui cap bonificació en els propietaris de més d’una residència al municipi.

 

Pel que fa a l’impost de vehicles, Guanyem demana de retirar les ajudes als vehicles històrics i als vehicles de més de 25 anys, perquè consideraque precisament són els que més contaminen i menys eficiència tenen. Per contra Guanyem al·lega que s'haurien d'incrementar les bonificacions als cotxes i motos elèctrics i introduir bonificacions pels que utilitzen gas natural com a combustible.

 

Finalment, en la taxa d’escombraries, els canvis que demana Guanyem passen per una taula de bonificacions segons la renda de la unitat familiar que tingui en compte les persones amb alguna discapacitat. També reclama una tarifa per als solars sense edificar, ja que segons Guanyem aquests no tributen malgrat que també generen residus.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles