Els Mossos d’Esquadra continuen la seva tasca de prevenció en l'ús de les xarxes socials entre els escolars i les famílies

10 de novembre de 2016


El cos policial ja ha fet aquest curs, algunes d’aquestes sessions, a l’institut Les Vinyes, i a les escoles Vora del Mar i Charlie Rivel

 

Entrevista a Miquel Esteve, responsable de l’Oficina de Relació amb la Comunitat de l’ABP Garraf

 

Els Mossos d'Esquadra donen consells sobre els beneficis d'un bon ús de les xarxes socials, però també dels perills i com prevenir-los. Ho fan a través d’uns tallers i jornades adreçades a l’alumnat i a les seves famílies. Aquestes sessions es distribueixen durant tot el curs i s’ofereixen als diferents centres educatius, amb una temàtica que es va adaptant segons les edats dels escolars. El cos policial ja ha fet aquest curs, algunes d’aquestes sessions, a l’institut Les Vinyes, i a les escoles Vora del Mar i Charlie Rivel.

 

Hi ha diversos aspectes en l’ús de les xarxes socials i internet que poden afectar a aquest col·lectiu jove: Pot generar problemes de socialització, aïllament o una baixa estima per mobbing i maltractament psicològic per part dels companys. Facilita l’accés a l’oferta de mitjans o serveis als quals els menors són especialment vulnerables, a través d’abusos publicitaris, estafes o enganys. També els menors poden participar en xats i fòrums on es facilita informació personal. Pot arribar a fer un mal ús de les xarxes socials. En definitiva,  internet facilita l’accés a continguts inadequats per als joves com ara la violència o la pornografia. Per això cal extremar la seguretat, i és en aquesta línia que els mossos donen eines tant a l’alumnat com a les famílies. I és en aquesta línia adapten els continguts.

 

Precisament, les famílies del Vora del Mar participaran d'aquesta formació aquest dijous i rebran eines per controlar els perills en què es poden trobar els seus fills a les xarxes socials i diverses pautes per aprendre a navegar per internet de manera segura.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles