Cubelles ha acollit una demostració dels Miquelets de Catalunya

1 de novembre de 2016


El recorregut va finalitzar amb una ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre, a la plaça de Santa Maria, amb diversos parlaments i noves salves d’honor

Tropes de Miquelets van desfilar dissabte passat pels carrers del centre de Cubelles per donar a conèixer la seva història. Els Miquelets, armats amb fusells d’avantcàrrega, van disparar unes salves d’honors davant de la porta del Castell i, tot seguit, van iniciaran la seva desfilada.

 

El recorregut va finalitzar amb una ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre, a la plaça de Santa Maria, amb diversos parlaments i noves salves d’honor.També l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll va oferir unes paraules.

 

Els Miquelets de Catalunya és una associació cultural Fundada el desembre del 2005, que té per objectiu fer reviure i honorar; mitjançant grups de recreació històrica, els soldats, milicians i civils que des del 1704 fins al divuit de setembre del 1714 (alguns fins i tot més enllà) van defensar les Constitucions, Drets, Llibertats i les Institucions dels catalans. L’associació participa en reconstruccions històriques de batalles, desfilades, presentacions de llibres, conferències i celebracions.

 

La jornada estava organitzada pel Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles