El grup de recreació històrica els Miquelets de Catalunya actuen dissabte a Cubelles

26 d'octubre de 2016


La seva presència servirà també per il·lustrar la xerrada titulada 'Els exèrcits catalans en la guerra de Successió' de Francesc Xavier Hernández, organitzada pel GEC Amics del Castell.

Foto: Miquelets.cat

 

 

Aquest dissabte 29 d’octubre a partir de les cinc de la tarda, els Miquelets dispararan unes salves d’honors davant de la porta del castell i tot seguit iniciaran la seva desfilada. El recorregut finalitzarà amb una ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre, a la plaça de Santa Maria, amb diversos parlaments i noves salves d’honor. Tot seguit, a les 18.30 h., aproximadament, a la sala d’actes de la parròquia. Conferència: Els exèrcits catalans en la guerra de Successió, a càrrec de Francesc Xavier Hernández. Es tracta d’una activitat organitzada pel Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell amb la col·laboració de l’Ajuntament.

 

Els Miquelets de Catalunya és una associació cultural que té per objectiu fer reviure i honorar, mitjançant grups de recreació històrica, els milicians i soldats que des del 1704 fins al divuit de setembre del 1714 van defensar els drets, les llibertats i les institucions dels catalans. Fundada el desembre del 2005, l'entitat té actualment més de cent socis amb edats i professions ben variades que treballen en la recreació del Regiment de la Diputació (1705-1714), un dels regiments d'infanteria creats per la Generalitat per fer front als exèrcits borbònics.

 

"VÈNCER O MORIR" - Teaser from Marc Barceló on Vimeo.

 

D’altra banda, el GEC també ha organitzat una altra xerrada que explicarà El Penedès en l’Obra del Cançoner popular de Catalunya, serà divendres i hi actuarà el Cor l’Espiga. L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya va ser un ambiciós projecte que es va iniciar el 1921 i que tenia per objectiu la recollida de les cançons de les terres de parla catalana, el seu estudi i, finalment, la publicació del Cançoner. Va mantenir les seves activitats fins al 1939, en què van ser interrompudes per l’esclat de la Guerra Civil. L’Obra del Cançoner va realitzar la seva activitat sota la direcció de l’Orfeó Català i amb un consell consultiu format per l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Arxiu d’Etnografia de Catalunya. La conferenciant Carme Oriol parlarà de tot això en relació al Penedès històric. Carme Oriol és catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i imparteix classes d’etnopoètica i folklore a la Facultat de Lletres de la mateixa universitat. La presentació de l’acte anirà a càrrec del filòleg Ramon Marrugat. Com a cloenda, el Cor l’Espiga, de Cubelles, interpretarà algunes peces del seu repertori de cançons populars.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles