Les escoles de Cubelles es preparen per celebrar la Castanyada

25 d'octubre de 2016


Per un dia, els infants es converteixen en veritables castanyers i castanyeres disposats a fer i compartir amb els seus companys: castanyes, moniatos i panellets

Resultado de imagen de La castanyada a Cubelles escoles

 

Tots els centres educatius de Cubelles ja estan a punt de celebrar, amb els seus alumnes, la tradicional castanyada. Per un dia, els infants es converteixen en veritables castanyers i castanyeres disposats a fer i compartir amb els seus companys: castanyes, moniatos i panellets. La senyora Castanyera s'instal·la als vestíbul dels centre. L'escola aprofita la Castanyada per treballar diferents àmbits com ara el canvi d'estació i l'arribada del fred. És un tema recurrent que ajuda als centres a decorar l'espai, a aprendre dites i poemes, a tastar fruits de temporada i a treballar en l'aula de música. 

 

A les escoles, de moment, guanya la Castanyada. Mentre que el Halloween, per ara, es deixa només per a les classes d'anglès. Però el cert és que cada vegada més, els alumnes expliquen que celebren Halloween, es disfressen, celebren festes i demanen caramels a les cases amb la consigna "truc o tracte". És per això que, des de l'escola, com és una tradició que es pot perdre, aposten per preservar la Castanyada. I és que el Halloween ja s'ho troben al carrer.

 

L’escola Charlie Rivel celebrarà aquesta festa el divendres a la tarda amb una festa d'exhibició de balls de tardor en la qual reunirà al conjunt d’alumnat del centre. Prèviament, aquest dijous a la tarda i el divendres al matí, els de cicle inicial i educació infantil faran diferents activitats relacionades també amb la castanyada i la tardor.

 

Entrevista a la cap d'estudis, Montserrat Casanovas

 

Els del Vora del Mar celebraran la seva castanyada aquest divendres a la tarda. El centre ja ha decorat els passadissos amb elements festius de la tardor. L’alumnat vestiran aquest divendres de castanyers i castanyeres per interpretar una cantada conjunta de “La rumba de les castanyes”. Prèviament durant la jornada de divendres  al matí, els infants de 4t aniran a explicar als de 1r i 2n els orígens de la tradició de la festa. Mentre els de 5è explicaran relats de por inventats per ells mateixos. Al matí també es torraran les castanyes, i es prepararà una paradeta amb bossetes de panellets i paperines de castanya que després els infants s’enduran a la tarda a casa.  

 

Entrevista a Josep Cors, cap d'estudis del Vora del Mar

 

Els del Mar i Cel dins la seva programació aquesta setmana participen de tallers tant de la tardor com de cuina. Rebran també la visita de la castanyera  i faran tastets de productes de temporada com ara les castanyes. També aquests dies estan acabant els materials  per a una exposició fotogràfica sobre la festivitat.  També les famílies s’impliquen i col·laboren en l’organització de la festa. La intenció de les escoles és que tothom s'impliqui en aquesta celebració.

 

Entrevista a Noelia Garcia, cap d'estudis del Mar i Cel


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles