L’alcaldessa Rosa Fonoll respon amb un article les acusacions de l’oposició

21 d'octubre de 2016


Entre d’altres, el text titulat "Mad Max" i la pressió fiscal més baixa de la comarca" explica perquè no s’ha tocat l’IBI de les finques rústiques.

L’alcaldessa Rosa Fonoll ha publicat un article amb la intenció de contestar les últimes acusacions de l’oposició en relació amb l'augment d'impostos. Entre d’altres, l’article titulat ‘Mad Max’ i la pressió fiscal més baixa de la comarca explica perquè no s’ha tocat l’IBI de les finques rústiques. En aquest sentit, les crítiques i les insinuacions que han fet diversos partits de l’oposició assenyalaven interessos particulars del govern en terrenys no urbans. Ara l’alcaldessa Rosa Fonoll detalla en el seu article que cada any l’Ajuntament recapta un total de 2.000 euros per l’IBI Rústic. L’augment d’un 5% en l’IBI d’aquest tipus, segons el govern, no valia la pena perquè hagués suposat un increment de recaptació de 200 euros anuals. Una xifra que consideren insuficient en comparació amb la quantitat de tràmits burocràtics que comportaria modificar l’ordenança.

 

En l’article escrit per l’alcaldessa Rosa Fonoll, també s’hi poden llegir els motius principals que, segons el govern, els han portat a un increment fiscal que consideren “lleuger”. Segons l’alcaldessa, l’augment d’ingressos garantirà inversions "necessàries i urgents" i sense "comprometre les finances municipals".

 

L'alcaldessa Rosa Fonoll també esmenta l'hemeroteca per retreure a governs anteriors que no s’hagin atrevit a desencallar inversions anunciades com la biblioteca o la reforma del passeig marítim i que siguin les mateixes formacions que ara proposen un augment de l’endeutament. De fet, l’alcaldessa ja es va expressar en aquesta línia en el ple municipal.

 

L’article sobre les ordenances fiscals titulat ‘Mad Max’ i la pressió fiscal més baixa de la comarca es pot llegir a l’apartat d’Unitat Cubellenca al web municipal.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles